Контакти

+359 888 588667
+359 876 463366

info@artlife-eu.com

гр. Пловдив, ул. Георги Бенковски № 44

Контакти и връзка с нас

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Често задавани въпроси!

Възрастни: 1 порция (12 грама) 1-2 пъти на ден по време на хранене. Предварително се разтваря в 1 чаша (200 ml) топла или гореща вода. Продължителността на приема е 1 месец. Приемът може да се повтори. Въз основа на тази препоръка, едно саше на ден е достатъчен. Курсът може да се повтаря 2-3 пъти годишно.

Отговор: Калцимакс съдържа калций под формата на хидроксиапатит. Калциевият хидроксиапатит е най-бионаличната форма на калций, налична днес. Калциевият хидроксиапатит е специален калций, който съдържа калций и фосфор в съотношение 2:1. Смята се, че това е най-оптималната пропорция. Прекомерното съдържание на фосфор води до активно измиване на калций от тялото. В същото време дефицитът на фосфор може да причини излишък на калций в организма. И двата микроелемента са необходими за укрепване на костите, така че приемането им поотделно е неефективно. Структурата на калциевия хидроксиапатит е идентична с тази в нашите кости, образувайки тяхната минерална матрица. Според физикохимичната структура е пълноценен аналог на неорганичната част на човешката костна тъкан и има максимална биосъвместимост.

Хидроксиапатитът се абсорбира от червата при всяка киселинност на стомашния сок и отделянето му от бъбреците е сведено до минимум. Това е допълнителен плюс, тъй като отлагането на калций в бъбреците често причинява развитието на уролитиаза.

Тъй като продуктът е хранителен, той няма строги ограничения относно количеството бонбони, които могат да бъдат консумирани на ден. Въпреки това трябва да се има предвид, че всички деца са различни и индивидуалната им поносимост към компонентите може да се различава. Поради тази причина препоръчваме максимум 4 бонбона на ден само за деца на 3 години и нагоре.

Пастилите са регистрирани като продукт за възрастни, т.е. от 18 години. 

Комплексът е регистриран за възрастни от 18-годишна възраст, но съставът и физиологичните дози на активните компоненти позволяват употребата му от 14-годишна възраст, особено при високо физическо и психическо натоварване. 

Shopping Cart
Scroll to Top