Ензимобакт, 60 капс.

83,00 лв.

Ензимобакт е противогъбично средство със сорбционно, противовъзпалително и регенериращо действие

Ензимобакт е препарат за метаболитна детоксикация при дисбиоза и кандидоза. Иновативен продукт, предоставящ целева корекция на метаболитите в червата, със специално внимание към възстановяването на здравословната екосистема при проблеми с нарушеното хранително равновесие и прекомерното размножаване на кандида. Съдържа в себе си ензими, целулаза и метабиотици, които имат изразени свойства за борба с микробите и гъбични инфекции. Притежава също така способността да абсорбира токсините, да намали възпалението и да стимулира процесите на възстановяване в организма.

Хитозанът е природен полизахарид, извлечен от хитин. Той проявява специфична сорбционна способност и е в състояние да свързва и премахва от организма: мастни киселини (намалява поглъщането на мазнини от червата); компоненти на клетъчните стени на патогенни бактерии (които са силни токсини за нашето тяло); йони на различни метали.

Комплекс за антибактериална и противогъбична защита: Метабиотици – “Subtizym” метафилтрат. който включва съчетание от биологично активни съставки, които, по време на своята жизнена дейност отделят бактерии от рода Bacillus subtilus, спират растежа на патогенни и възможно патогенни микроорганизми и унищожаващи бета-глюканите в клетъчната стена на Candida albicans.

Целулазата е ензим, способен да разгражда специфичните връзки в клетъчната стена на Candida albicans, което води до ефективно унищожаване на гъбичните клетки на различни етапи от тяхното развитие.

Пребиотичен комплекс: Разтворимите диетични фибри стимулират растежа и поддържат разнообразието от полезни пробиотични бактерии в червата, като възстановяват баланса на микробиалната среда.

Ензимен комплекс: Лизозимът е ензим, присъстващ в лигавиците, който защитава организма ни от патогенни микроорганизми, като разрушава клетъчните стени на бактериите.

Бромелаинът е растителен ензим, който ускорява процесите на тъканно възстановяване (заздравяване) и има противовъзпалително действие. Той подобрява реологичните свойства на кръвта и предотвратява микротромбозата. Бромелаинът помага за намаляване на хроничното възпаление и ускорява регенерацията на лигавицата на червата.

Липазата е ензим, който разгражда мазнините. Растителният ензим папаин е полезен за ефективното разграждане на протеините, което облекчава тяхното усвояване от организма.

Механизъм на действие на продукта: Съставът на продукта включва:

 • Абсорбенти, които свързват и елиминират ендо- и екзотоксини.
 • Инхибитори, които спират растежа на патогенни бактерии, вируси и гъбички.
 • Стимуланти, които насърчават растежа на полезната чревна микрофлора.
 • Биологично активни вещества, които подобряват състоянието на стомашно-чревния тракт и нормализират процесите на храносмилане.
 • Ензими, които помагат за ефективното разграждане на храната, намалявайки процесите на гниене и интоксикация в червата.

Комплексни предимства:

 • Природен състав.
 • Комбиниран ефект на компонентите – противогъбичен, антибактериален и противовъзпалителен със сорбиращ и пребиотичен ефект.
 • Съдържа продукти от ново поколение, получени по биотехнологичен път.
 • Бактериите, използвани при производството на продукта, се отглеждат в хипоалергенни среди и са безопасни за хора с непоносимост към лактоза и млечни протеини.
 • Съдържа комплекс от сорбенти с широк спектър на действие и специализирана сорбция.

Показания за употреба:

 • Като част от комплексната терапия на кандидоза с различна локализация.
 • При ендотоксикоза, дисбактериоза, чревни инфекции.
 •  С асептични възпалителни реакции.
 • За предотвратяване на инфекциозни усложнения и подобряване на общото състояние по време на химиотерапия или лъчетерапия.
 • При вирусни и бактериални инфекции и техните усложнения.
 • Пред  и следоперативни възпалителни процеси.

В опаковката: 60 бр. капс.

Активни елементи: Пребиотици ,Силициев диоксид ,Хитозанови ензими ,Метабиотици В-глюконаза

Наименование на компонентите Съдържание, мг/ Съдържание, мг/
1 капсула 2 капсули
Постбиотичен метафилтрат “Subtizym”, имобилизиран върху зеолит 200 400
Естествен зеолит 130,36 260,72
«Полисорбовит» 105 210
Разтворими диетични фибри 100 200
Силициев диоксид (Neosil GP) 14,46 28,92
Липаза 10 20
Бромелайн 10 20
Папаин 10 20
Целулоза 10 20
Рутин 6 12
Хитозан 5 10
Лизоцим гидрохлорид 5 10

Приемането на 2 капсули (препоръчителна дневна доза) ще осигури:

Рутин 12 40
Разтворими диетични фибри 200 10
Хранителна стойност на 100 гр от продукта: протеини – 11 г, мазнини-0,1 г,въглехидрати -0,1 г.
Енергийна стойност на  100 грама продукт:  310 кДж / 75 ккал

Начин на употреба: по 1 капсула 2 пъти дневно по време на хранене. Курсът на прием е 30 дни. По препоръка на лекаря курсът на прием може да бъде променен.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ензимобакт, 60 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top