Лецитин-гел с витамини

31,00 лв.

Лецитин-гел е биологично активна хранителна добавка, която поддържа мозъка и нервната система на детето

Изчерпан

Лецитин-гел с витамини съдържа растителен лецитин, стандартизиран за високо съдържание на фосфолипиди, както и комплекс от витамини (витамини A, E, D и група B), които са от съществено значение за развиващия се организъм. Лецитинът, който предоставя важни етерични фосфолипиди, играе ключова роля в поддържането на нормалното функциониране на организма.

Уникалната гел-форма на продукта гарантира максимална биодостъпност на активните съставки, а изключителните вкусови качества на кайсия правят “Лецитин-гел” истинско удоволствие, включително за най-капризните деца. Използването на продукта е удобно и прецизно благодарение на приложената мерителна лъжичка. Оригиналната туба гарантира запазването на всички качества на продукта.

Лецитинът е ключов елемент, предоставящ необходимата хранителна подкрепа за мозъка и нервната система, като е същевременно структурна основа на клетъчните мембрани в човешкия организъм. Това го прави особено важен по време на активен растеж и развитие, особено когато най-важните системи на организма – нервната, кръвоносната, храносмилателната и други са под натоварване. Важно е да се отбележи, че лецитинът играе решаваща роля в укрепването на устойчивостта срещу ранното стареене. Също така атеросклеротичният процес започва в ранна възраст, но постъпването на достатъчно количество лецитин в организма на детето не позволява втвърдяване на холестерола и той бързо се разсейва.

Енергична подкрепа от лецитин е от съществено значение за децата, изложени на повишени умствени натоварвания и психо-емоционално напрежение. Липсата на лецитин може сериозно да засегне умствената дейност: затруднява се усвояването на учебния материал, децата станат разсеяни и невнимателни, затруднява се запаметяването на информацията, бърза умора и др. Лецитинът е също толкова важен за справяне със стресовите фактори в ежедневието – като промяна на училище или местоживеене, конфликти с връстници или учители, и други подобни ситуации. В допълнение, лецитинът намалява раздразнителността и плачливостта при слабите и чувствителни деца, а също така укрепва имунната система и устойчивостта на организма срещу инфекции.

Препоръчително е децата да приемат лецитин при различни нарушения на функциите на централната нервна система, закъсняло речево развитие, повишена възбудимост, умора, нервност. Също така при заболявания на храносмилателната система, особено на черния дроб, както и на дихателната система.

Показания за употреба:

  • Повишени умствени и физически натоварвания;
  • Профилактика на дефицита на витамини в периода на активен растеж и развитие;
  • Преумора, стрес, психоемоционално напрежение;
  • Период на възстановяване след инфекциозни заболявания;
  • Функционални нарушения и заболявания на нервната система.

 Област на приложение: биологично активната хранителна добавка „Лецитин-гел с витамини” се препоръчва като източник на витамини А, Е, D, B комплекс, фосфолипиди (лецитин).

Количество: 165 гр.

Тегло с опаковката: 190 гр.

Размер с опаковката: 55*45*195 мм

Препоръки за употреба: за деца над 3 години и юноши: две мерителни лъжички (10 г), 2 пъти на ден по време на хранене. Продължителността на курса е 1 месец. Опаковката е предвидена за осем дни. За пълния курс се препоръчва използване на четири туби.

Съдържание на активни съставки в 20 g продукт:

Име на компонентите Съдържание, mg       % от RSP 1
Фосфолипиди 1800 г 26
Витамин B3 6.6 33
Витамин Е 4.2 28
Витамин B5 1.8 36
Витамин B6 0,72 36
Витамин B2 0,6 33
Витамин B1 0,54 39
Витамин А 0,3 33
Витамин B9 0,12 тридесет
Витамин D3 0,006 60
Витамин B12 0,0009 тридесет
Хранителна стойност на 20 g: протеини – 0 g; мазнини – 1,8 g; въглехидрати – 6 g.

Енергийна стойност на 10 g: 170 kJ / 41 kcal

 Помощни компоненти: вода, захар, сгъстител, лимонена киселина, аромат, идентичен на естествения “Кайсия”, калиев сорбат.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Лецитин-гел с витамини”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top