Неоферин, 90 капс.

70,00 лв.

Неоферин коригира желязодефицитни състояния и клетъчна хипоксия

Неоферин е комплекс от ново поколение, предназначен за профилактика и преодоляване на желязодефицитна анемия, както и за подобряване на състояния, свързани с ниски нива на хемоглобина.

Той е ефективен благодарение на уникалната комбинация от желязо в биодостъпна форма. Добавката се характеризира с добра поносимост и не предизвиква нежелани реакции от страна на стомашно-чревния тракт и претоварване на тялото, като остава безопасна на всички етапи на усвояване.

Желязото е един от основните микроелементи за нормалното функциониране на организма. Благодарение на него се осъществяват жизненоважни метаболитни процеси:

 • синтез на хемоглобин;
 • оксигенация на органи, кръвоносни съдове и тъкани;
 • образуване на полови хормони, регулиране на ДНК;
 • обновяване и растеж на клетките;
 • формиране на имунен отговор;

Дефицитът на желязо води до анемия, клетъчна хипоксия и до системни заболявания. Желязото не се синтезира от организма и трудно се усвоява от желязосъдържащи продукти от растителен произход, така че оптималният му източник са биологично активни комплекси.

Предимства:

 • Усвояване : усвоява се лесно от тялото;
 • Безопасност: технологичната форма на компонентите елиминира влиянието върху нивото на стомашната киселинност, намалява риска от странични ефекти от стомашно-чревния тракт;
 • Оптималният състав и съотношението на компонентите осигурява необходимия обхват на действие на комплекса и неговата висока ефективност (съдържа витамин С, В6, В9, В12, сок от сибирска ела);
 • Удобен прием: 1 капсула/ден. Неоферин съдържа 100% от препоръчителната дневна доза желязо.

Показания за употреба:

 • Желязодефицитна анемия с различна етиология;
 • Повишен физически, психически, емоционален стрес;
 • Анти-ейдж програми и козметичен комплекс;
 • Склонност към чести инфекциозни вирусни заболявания;
 • Период на бременност и кърмене (под лекарско наблюдение);
 • Ограничителни диети.

Сложен механизъм на действие:

Железният бисглицинат е в основата на комплекса, най-биодостъпната форма. Балансираната комбинация с мед и манган осигурява оптимално усвояване, без да причинява претоварване на организма, както е възможно при монотерапия. В комбинация с комплекса желязо-малтол има засилен ефект.

Органичният комплекс желязо-малтол, базиран на 100% естествен клетъчен сок от игли на сибирска ела, засилва действието: малтолът, най-силният естествен антиоксидант, е мощен хелатообразуващ агент с голям брой свободни връзки, насърчава висококачественото транспортиране и съхранение на желязото. Помага за възстановяване на силата и енергията, ефективен за общото подобряване на организма, укрепване на имунната система, особено в периода на активност на вирусни инфекции, при повишен физически, емоционален и психологически стрес, при умора и изтощение на тялото, в периода на възстановяване след тежки заболявания, операции и наранявания. Източник е на флавоноиди, фенолни киселини, микро- и макроелементи.

Витамин С допринася за стабилното усвояване на желязото и предпазва хемоглобина от окисление. Той е най-важният вътреклетъчен антиоксидант.

Екстрактът от плодове на нар помага за укрепване на имунната система, стените на кръвоносните съдове и нервната система, подобрява хемопоезата и допринася за нормализиране на кръвното налягане.

Витамините В6, В9 и В12 допринасят за синтеза на хемоглобин, образуването и регенерацията на червените кръвни клетки, подобряват реологичните свойства на кръвта и повишават енергийния метаболизъм.

Медта и манганът са от съществено значение за участието в синтеза на хемоглобина, червените кръвни клетки и антиоксидантната защита. В тялото желязо, мед и манган са в конкурентно динамично равновесие. Повишеният прием на един от тях нарушава баланса поради консумацията на протеини носители на този микроелемент, поради което се препоръчва комплексен прием на микроелементи.

Количество: 90 капсули

Тегло с опаковката: 74 гр.

Размер с опаковката: 50*50*90 мм

Активни елементи: желязо, мед, фолиева киселина, витамин B6, витамин C, манган, витамин B12, витамин B9. Не съдържа глутен.

 Състав: 1 капсула с тегло 600 mg съдържа: желязо (железен бисглицинат) – 13,8 mg, витамин С – 60 mg, манган – 1,5 mg, мед – 0,5 mg, витамин B6 – 2 mg, B9 – 0,2 mg, B12 – 0,001 mg

Начин на употреба: Възрастни по 1 капсула дневно. Продължителността на приема е най-малко 3 месеца.  Повтаряйте процедурата през цялата година.

Противопоказания: Преди употреба се препоръчва да се консултирате с лекар. Бременни и кърмещи жени приемат по уговорка и под наблюдението на лекар.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Неоферин, 90 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top