Панбиолакт Кидс, 60 капс.

60,00 лв.

Панбиолакт Кидс формира и възстановява чревната микробиоценоза при деца от 3 години

Панбиолакт Кидс е иновативен продукт, разработен с цел възстановяване и балансиране на чревната микрофлора при деца. Този изключителен комплекс съдържа активни микроорганизми – бифидобактерии и лактобацили, които са микрокапсулирани и се доставят в живо състояние. Всяка грамова порция съдържа 1 милиард (1×10⁹) CFU/g живи бактерии, което гарантира висока ефективност.

Основните съставки са селектирани с внимание и грижа за здравето на децата. Те са подходящи за деца с непоносимост към лактоза и млечни продукти.

Този комплекс има редица положителни ефекти върху доброто функциониране на червата и подпомага възстановяването на здравословната микрофлора. Той нормализира изпражненията, подобрява храносмилането и е особено полезен при приемане на антибиотици. Освен това, той предотвратява нарушения в червата, които могат да възникнат при промени в диетата, климата или начина на живот, като например приспособяване на детето към детска градина или училище.

Панбиолакт Кидс подпомага имунната система на децата, като повишава резервите й и ефективното функциониране. Продуктът също така стимулира растежа и развитието на тялото на детето, придава добро настроение и допринася за здрав сън.

Комплексът играе важна роля в профилактиката и облекчаването на симптомите на алергични заболявания. Съставките му помагат да се намали честотата и продължителността на инфекциозните заболявания на горните дихателни пътища.

Активни елементи:

Витамин В, Лактобацили, Бифидобактерии, Пребиотици, Пробиотици, Метабиотици

Панбиолакт Кидс съдържа пребиотици, пробиотици и метабиотици. Тази комбинация от компоненти в една капсула осигурява бърза и ефективна работа на лекарството.

Пребиотици – храна за бактерии, стимулираща растежа и метаболитната активност на микроорганизмите.

Пробиотиците – живи бактерии, които са естествено присъстващи в микрофлората на детския организъм. Те играят важна роля в поддържането на баланса и здравето на червата на децата. Нашето предложение е комплекс, който съдържа живи щамове от лакто- и бифидобактерии, отглеждани в специална среда без млечни продукти.

Метабиотиците представляват иновативно поколение биотици, които включват клетъчни компоненти, метаболити и сигнални молекули, получени от полезната микрофлора в червата и околната среда. Тяхната основна функция е да подобрят броя, ефективността и активността на полезните бактерии в червата на детето. Метабиотиците също са биологично активни съставки, от съществено значение за растежа и развитието на детския организъм.

Комплексът е разработен чрез биотехнологична структура, която осигурява висока преживяемост на бактериите при преминаване през киселинната среда на стомаха. С помощта на патентована технология за микрокапсулиране, живите бактерии се доставят в точното количество, необходимо за успешна колонизация.

Принцип на лекарството:

Бифидобактериите (включително bifidum, infantis, longum, breve) и лактобацилите (включително casei, rhamnosus, acidophilus) са обикновени представители на здравата микрофлора в червата на детето. Тези бактерии, обитавайки червата, произвеждат важни биологично активни вещества, необходими за оптималния растеж и развитие на детския организъм.

Едно от веществата, които засилват растежа на полезните бактерии като бифидобактерии и лактобацили, е лактулозата. Тя достига непроменена до дебелото черво и служи като храна за тези полезни бактерии. Продуктите от бактериалния метаболизъм на лактулозата изместват pH на средата в дебелото черво към киселинната страна. Това води до инхибиране на растежа и размножаването на патогенни микроорганизми.

Друго важно вещество е инулинът, който е органично съединение от групата на полизахаридите. Той не се разгражда от храносмилателните ензими в човешкото тяло и е част от групата на диетичните фибри.

Бета-глюканът, от своя страна, е полизахарид, съставен от мономери от D-глюкоза. Този полизахарид е изключително ефективен имуномодулиращ агент, който се използва широко в медицинската практика по целия свят. Откриването на тази група естествени активни вещества с минимални странични ефекти е от изключителна важност за съвременната медицина. Ефективността на бета-глюканите в лечението и профилактиката на множество заболявания се базира на стабилизирането на имунната система и е била повтаряна многократно в различни експерименти и клинични изследвания.

Пропионовата киселина е източник на ултрализат, който е съставен от разнообразни биологично активни съединения (екстракти, метабиотици). Тези съединения включват хидролизирани бактерии и техните метаболити. В организма на човека, метабиотиците служат като среда за растеж на полезни бактерии и участват в метаболитните процеси на детския организъм, като предоставят витамини, невротрансмитери и късоверижни мастни киселини.

Бактериите с пропионова киселина и техните метаболити имат следните свойства и характеристики:

  • Антимикробни свойства: Помагат за борба с различни видове микроорганизми.
  • Антиоксидантни свойства: Предпазват от оксидативен стрес и повреждания, свързани със свободните радикали.
  • Стимулиране на растежа на бифидобактерии: Спомагат за развитието на полезните бифидобактерии в чревата.
  • Имуномодулиращи свойства: Регулират имунната система и повишават нейната ефективност.
  • Синтез на витамини и биологично активни вещества: Участват в производството на витамини и други полезни съединения.
  • Предотвратяване на развитието на онкологични заболявания: Могат да помогнат в предотвратяването на ракови заболявания.
  • Детоксикиращи свойства: Помагат за елиминиране на токсините и ненужните вещества от организма.
  • Намаляване на риска от развитие на затлъстяване: Подпомагат контрола на теглото и намаляването на риска от нежелано натрупване на мазнини.

Комплексни предимства:

Ефективност: Чрез използване на микрокапсулиране на пробиотични бактерии се гарантира висока степен на оцеляване при преминаването през киселинната среда на стомаха, което позволява на тези бактерии да достигнат оптимална концентрация в червата на детето. Освен това, включените метабиотици (активни метаболити на пробиотични бактерии) демонстрират незабавно действие в червата, без да им е необходимо време за активация, за разлика от живите бактерии.

Физиология: Включва 7 вида микроорганизми, съответстващи на чревната микрофлора на здраво дете.

Иновация: Съдържа метабиотици – ново поколение вещества от микробиологичен произход, които имат сложен ефект върху организма.

Безопасност: Бактериите имат „генетичен“ паспорт и имат клинично доказани полезни свойства. Не съдържа ГМО, глутен, лактоза, синтетични оцветители и аромати, нишесте, млечни протеини.

Комфорт при използване: Капсулите Панбиолакт Кидс са малки, за да може детето лесно да ги погълне. Лекарството е за деца от 3-годишна възраст.

В опаковката:  60 бр. капс.

Тегло на опаковката: 50 гр.

Състав: Селективна суха бактериална биомаса от серията Panbiom (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilisinate, freiginate lactobacillus) Propionibacterium arabinosum), витамин В, лактобацили, бифидобактерии, пребиотици, пробиотици, метабиотици, инулин, бета – глюкан

Препоръки за употреба: деца от 3 години приемат по 1 капсула 2 пъти на ден по време на хранене. Ако детето не може да погълне цяла капсула, отворете я и смесете съдържанието с малко вода (не гореща).

Приемането на 2 капсули (препоръчителна дневна доза) ще осигури:

Наименование Количество % от адекватно ниво на потребление
Съдържание на бифидобактерии не по-малко от 1 * 109 CFU/g 100%
Съдържание на лактобацили не по-малко от 1 * 109 CFU/g 100%
Бета-глюкан не по-малко от 30 mg 15%

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба.

Условия за съхранение: пазете от деца, при температури от +2 ºС до +6 ºС и относителна влажност не повече от 60%.

Срок на годност: 1 година.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Панбиолакт Кидс, 60 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top