Холегон, 90 табл.

49,00 лв.

Холегон е високоефективен комплекс с холеретично, противовъзпалително и противопаразитно действие

Описторхозата е сериозно заболяване, което засяга хепатобилиарната система и панкреаса. Тя протича с чести обостряния и може да доведе до сериозни усложнения като рак на черния дроб и панкреаса. Заболяването се причинява от паразити, които увреждат жлъчните и панкреатичните пътища, водейки до стагнация на жлъчката и възможна вторична инфекция.

Механичният, увреждащ ефект на описторхозата е в пряка зависимост от броя на паразитите. Младите хелминти увреждат стените на жлъчните и панкреатичните пътища. Натрупването на паразити и техните яйца в каналите на хепатопанкреатичната система създава пречка за изтичането на жлъчката и панкреатичния сок.

Все повече хора се разболяват от описторхоза, като най-често засегнати са жлъчната система и панкреасът. За да се предотвратят проблеми, е важно да се намери ефективно решение, което да въздейства върху цялата жлъчна система. Едно такова решение е биоактивният комплекс “Холегон”, който се препоръчва при описторхоза и ламблиоза.

Комплексът, благодарение на своите активни компоненти помага за премахване на задръстванията в жлъчните пътища на черния дроб и панкреаса, има директен антипаразитен ефект при описторхоза, насърчава елиминиране на паразити и техните яйца от тялото.

Продуктът е едно естествено средство за борба с паразитите и е съчетание от растителни екстракти, които имат положителен ефект върху жлъчната система. Един от тях е кората на Трепетлика, която съдържа фенолни гликозиди, производни на салигенина. Тези гликозиди успяват да проникнат през кутикулата на хелминта и да разрушат неговата структура, след което настъпва нормализиране на жлъчния отток и дезинфекция на жлъчните пътища.

Жълтият смил е друга растителна съставка, която помага за увеличаване на секрецията на жлъчната течност и подобряване на нейното състояние. Той също има дезинфекциращо и противоглистно действие.

Белият равнец е полезен, защото успява да отпусне гладката мускулатура на жлъчните пътища и да увеличи жлъчоотделянето.

Валерианата е допълнителен фактор, който помага за облекчаване на извеждането на жлъчния сок, а ментата стимулира естествената перисталтика на червата. Накрая, микрокристалната целулоза е полезна, защото помага за намаляване на нивото на холестерола и захарта в кръвта, както и за поемане и извеждане на ендо- и екзотоксините от тялото.

Всички тези съставки работят заедно, за да коригират състоянието на жлъчната система и да помогнат за борба с описторхоза.

Показания:

  • Дисфункция на храносмилателните органи и черния дроб;
  •  Дискинезия на жлъчните пътища (особено обусловена от присъствието на причинители на описторхоза или ламблиоза);
  • Хепатити;
  • Хронични холецистити;

Клинично доказан ефект.

Състав: микрокристална целулоза – 237,5 мг, екстракт от кора на трепетлика – 100 мг, листа мента – 50 мг, валериана коренища с корени – 50 мг, цвят от жълт смил – 50 мг, екстракт от бял равнец – 12,5 мг.

Препоръки за употреба, дозировка: “Холегон” се препоръчва като хранителна добавка – източник на флавоноиди. За възрастни: по 1 таблетка 3 пъти на ден по време на хранене.

Приема на 3 таблетки (препоръчителна доза) осигурява: флавоноиди (на базата норутин) – 10,5 мг – 35% от дневните нужди.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите на БАД. Преди употреба се консултирайте с вашия лекар.

Съхранение: При стайна температура на сухо място, недостъпно за деца.

Не е лекарство.

Срок на годност: 3 години от датата на производство.

Количество: 90 табл.
Тегло с опаковката: 65 гр.
Размер с опаковката: 50*50*90 мм

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Холегон, 90 табл.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top