Артемизин-М, 90 табл.

74,00 лв.

Артемизин-М е противопаразитен комплекс за лечение на хелминтни инвазии, протозойни инфекции и редица други заболявания

Артемизин-M е мощно средство с антипаразитно действие, което подпомага здравето на стомашно-чревния тракт. Заразяването с паразити е много лесно и може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Паразитите, влизайки в тялото, могат да причинят различни симптоми и да повлияят на работата на храносмилателната система и други органи и системи. “Артемизин-M” е ефективен начин да се борим с паразитите и да подобрим функционирането на организма.

Продуктът съдържа микроемулсия от силно концентрирани натурални екстракти и етерични масла, капсулирани в специална обвивка. Микроскопичните частици на микроемулсията, запълвайки червата, са способни да проникнат през кутикулата на паразитите или през обвивката на яйцата на хелминтите.

Микрокапсулирането СО2 – екстракти и етерични масла позволява да се съчетаят в една таблетка широк спектър от активни съставки, като същевременно се осигурява голяма площ на активната повърхност. Равномерното и забавено освобождаване на активните компоненти се осигурява от специални фармацевтични спомагателни вещества, съдържащи се в ядрото на таблетката.

Комбинацията от цветове на вратига, екстрак от карамфил и екстрактите от червен кантарион, кимион, мащерка и мента има силно изразен противопаразитен, жлъчегонен и  спазмолитичен ефект.

Активната съставка на екстракта от Пачи крак – хиноманоза – ефективно унищожава всички хелминти. Екстрактът от листа на орех предотвратява размножаването им в тялото, а етеричното масло от чесън повишава активността на човешката имунна система срещу хелминти.

Екстрактът от семена на грейпфрут и листа от сена ефективно извеждат паразитите и отпадъчните им продукти от организма. Благодарение на спазмолитичното и противомикробно действие на екстракта от жълт кантарион се нормализира чревната перисталтика. Екстрактът от листа на артишок въздейства благотворно върху работата на черния дроб, като същевременно стимулира образуването и оттока на жлъчния сок.

Предимства на Артемизин-М:

 • Увеличено съдържанието на основополагащите активни съставки;
 • Подбрани са по-ефективни комбинации от противоглистни компоненти;
 • Въведени са в състава на комплекса висококонцентрирани СО2 екстракти;
 • Повишена е безопасността, тъй като СО2 екстрактите, етеричните масла и растителните суровини в състав са 100% натурални компоненти;
 • Новите технологии в производството на хранителни добавки осигуряват целево доставяне на активни вещества, както и поддържане на контрол върху процеса на обезпаразитяване и възстановяване работата на храносмилателния тракт;
 • Новата форма на активните вещества, ефективно въздействащи на паразитите е микроемулсия. Малките частици от микроемулсията, попадайки в човешките черва, се освобождават от обвивката. Имайки микроскопичен размер, те са способни да запълнят цялото пространство на червата и лесно проникват през кутикулата на паразитите или през обвивката на яйцата на хелминтите;
 • Микрокапсулирането CO2 – екстрактите и етеричните масла позволяват да се внесат в таблетката иначе несъвместими с тази лекарствена форма вещества;
 • Ядрото на таблетката съдържа специални фармацевтични ексципиенти, които осигуряват равномерно и забавено освобождаване на активните съставки;
 • Специалната схема за приемане и дозиране на препарата осигурява постоянното постъпване на активни вещества и равномерно запълване на червата по цялата дължина;
 • Чревноразтворимото покритие на таблетката запазва целостта й в киселата среда на стомаха и позволява на дразнещото действие на активните вещества на стомашната лигавица.

Показания:

 • Профилактика при инвазия на хелминти и протозон;
 • Лечение на глистни инвазии на кръгли и плоски червеи както и протозойни инфекции;
 • Спомагателно средство при комплексно лечение на гастрит, дискинезия на жлъчеводни пътища, стомашна и дуоденална язви, холецистит, панкреатит, хепатит, нарушения функциите на стомашно-чревния тракт.

Състав на 1 таблетка: Вратига (цветове) – 100,00мг, екстракт червен кантарион – 60,00мг, екстракт от листа на орех – 60,00мг, екстракт от семена на грейпфрут – 50,00мг, мащерка – 50,00мг, екстракт пачи крак – 50,00мг, сена листа – 30,00мг, сух екстракт от листа на артишок – 30,00мг, мента листа – 30,00мг, екстракт от жълт кантарион – 10,00мг, карамфил СО2-екстракт – 6,50мг, кимион СО2-екстракт – 1,62мг, етерично масло от чесън – 0,90 мг.

Име на компонентите Съдържание, mg
Вратига цветя 100
Екстракт от столетник 60
Смес от CO2 екстракти: карамфил, кимион, етерично масло от чесън 60
Екстракт от орехови листа 60
Билка мащерка 50
Екстракт от Пачи крак 50
Екстракт от семена на грейпфрут 50
Лист от сена 30
Екстракт от листа на артишок 30
Лист от мента 30
Екстракт от хиперикум 10

Приемът на 6 таблетки (препоръчителна дневна доза) осигурява: полифренолни вещества, на база на танин – 180 mg- 60%, флавоноиди на базата на рутин – 30 mg- 100% от препоръчителната дневна доза

Препоръки за употреба, дозировка: За възрастни по 2 таблетки 3 пъти на ден по време на хранене. Курсът на лечение е 15 дни.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите, бременност, кърмене. Преди употреба се консултирайте с вашия лекар.

Съхранение: Да се съхранява на сухо, защитено от светлина и недостъпно за деца място, при стайна температура.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Артемизин-М, 90 табл.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top