Оптимал K2 + D3, 120 капс.

63,00 лв.

Оптимал K2 + D3 e източник на витамин D3 и витамин К2

Оптимал К2 + D3 включва витамините D3 и K2, които помагат за укрепване на имунната система, намаляване на риска от развитие на настинки и вирусни заболявания, безопасно усвояване на калция, предотвратяване на отлагането в кръвоносните съдове и бъбреците, допринасят за образуването и поддържането на плътна костна структура, увеличават мускулната сила.

Активни елементи: Витамин D3 и Витамин К2

Витамин К2 и витамин D3, които са част от комплекса, участват в усвояването на калция и неговото разпределение в организма. Комбинираната употреба на витамини К2 и D3 подобрява абсорбцията на калций в червата и отлагането му в костната тъкан, увеличава костната минерализация, като по този начин намалява риска от остеопороза и фрактури. Липсата на витамин К2 от своя страна води до скованост и дисфункция на ендотела на артериите. Комбинацията от витамини К2 и D3 има благоприятен ефект върху еластичността на съдовите стени.

Адекватните нива на витамин D помагат за изграждането на имунитет за защита срещу грип и други инфекции, причинени от респираторни вируси. Витамин D3 обикновено се счита за хормон, който освен това влияе върху производството на “хормона на щастието” допамин и количеството на “спокойния хормон” – серотонин. Следователно приемът на този комплекс ще бъде полезен за укрепване на психо-емоционалното състояние и подобряване на настроението.

Витамин К2 играе съществена роля в сърдечно-съдовото здраве. Най-известната му роля е в съсирването на кръвта. Той също така предотвратява калцификацията на коронарните артерии и мозъчните съдове.

Ежедневният прием на витамини K2 и D3 помага да се забави свързаното с възрастта втвърдяване на стените на артериите, да се подобри еластичността на кръвоносните съдове, да се намали смъртността от коронарна болест на сърцето и да се удължи животът.

Комплексни предимства:

  • Оптимална доза витамин К2 и D3 за редовен прием.
  • Съдържа най-ефективната форма на K2 (MK-7).
  • Възможност за използване от цялото семейство: както деца от 3-годишна възраст, така и възрастни. Малка капсула, лесна за поглъщане за деца.

Показания за употреба:

  • За укрепване на имунната система, увеличаване на защитните сили на тялото и мускулната сила.
  • В нарушение на остеогенезата и за профилактика на остеопороза, остеоартрит, както и при жени по време на менопаузата.
  • За профилактика на рахит при деца на възраст от 3 години.
  • За подобряване на зарастването на костната тъкан при фрактури.
  • Когато използвате статини, за предотвратяване на дефицит на витамин К и за намаляване на съдовата скованост.
  • За повишаване на еластичността на кръвоносните съдове при сърдечно-съдови заболявания.
  • За подобряване на състоянието на кожата, косата, ноктите.

Витамин D3 е от съществено значение за усвояването на калция и фосфора от храната в тънките черва. При неговата липса, приблизително 10% от постъпващия в организма калций се абсорбира. Липсата на витамин D в храната, нарушена абсорбция, дефицит на калций, както и недостатъчно излагане на слънце в периода на бърз растеж на детето, води до рахит при детето, а при възрастни – до остеомалация. Повишена нужда от витамин D се появява при жените по време на менопаузата, тъй като те често развиват остеопороза поради хормонални нарушения.

Витамин D3 участва във функционирането на имунната система чрез регулиране на диференциацията на лимфоцитите. Редица проучвания отбелязват намаляване на честотата на инфекции на дихателните пътища по време на прием на витамин D. Витамин D е важна връзка в хомеостазата на имунната система и предотвратява автоимунни заболявания. Той участва в регулирането на метаболизма на въглехидратите и мазнините, насърчава обработката на излишния холестерол.

Витамин К2 е един от най-важните мастноразтворими хранителни вещества, необходими за правилния метаболизъм на калция и синтеза на протеини. Той е от съществено значение за оптималната функция на протеина остеокалцин, който е отговорен за усвояването и свързването на калция в костната тъкан, което води до увеличаване на костната минерализация, плътност и маса, включително критичните места – гръбначният стълб и бедрата. Само под формата на MK-7 той е активен за намаляване на сковаността на артериите и предотвратява калцификацията на коронарните артерии – особено при хора с бъбречна недостатъчност и при жени след менопаузата. Намалената съдова еластичност може да доведе до висок риск от сърдечно-съдови усложнения като инфаркт на миокарда. Също така, недостигът на витамин К може да доведе до усложнения при COVID-19.

Количество: 120 капсули
Тегло с опаковката: 80 гр.
Размер с опаковката: 50*50*90 мм

 

Състав

Витамин К2 (менахинон), витамин D3 (холекалциферол), каприл-капринови триглицериди (носител), желатинова капсула (желатин, глицерин), grindox 539 (антиоксидант).

Приемане

Препоръчва се за употреба при деца на възраст от 3 години.

Деца над 3 години и възрастни приемат 1-2 капсули дневно по време на хранене. Продължителността на приема е 3-6 месеца. Курсът може да се повтори 1-2 пъти годишно.

Приемът на 2 капсули (препоръчителна дневна доза) осигурява:

Име             мг              % от нормата на физиологичните изисквания за хранителни вещества за деца и юноши на Руската федерация (MR 2.3.1.2432-08)
3-7 години 7-11 години 11-14 години 14-18 години
малък разработка малък разработка
Витамин К2 0,11 200* 183* 138* 157* 92 110*
Витамин D3 0,01 (400 IU) 100 100 100 100 100 100
*- не превишава горната допустима норма на консумация
Хранителна стойност на 100 g продукт: протеини – 22 g, мазнини – 49 g, въглехидрати – 0,2 g.

Енергийна стойност на 100 грама продукт: 2340 kJ / 560 kcal

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба. Съвместен прием с лекарства (индиректни антикоагуланти) след консултация с лекар.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Оптимал K2 + D3, 120 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top