Виталити Фуд Есеншъл

97,00 лв.

Виталити Фуд е перфектна хранителна система, която осигурява на организма пълен набор от всички необходими вещества

Изчерпан

Виталити Фуд Есеншъл е идеална формула за балансирано хранене, разработена съгласно най-новите научни постижения. Продуктът включва повече от 40 активни елемента: макро- и микроелементи, витамини, минерали, пребиотици, метабиотици и антиоксиданти. Благодарение на многокомпонентния си състав, само една порция хранителна добавка на ден осигурява на организма пълен набор от основни вещества, високо ниво на енергия и отлично настроение.

Продуктът помага за лесното компенсиране на грешки и недостатъци в ежедневната диета, коригира метаболитните процеси, насърчава оптималното функциониране на всички системи на тялото, запазвайки красотата и младостта. Жива храна за активно дълголетие!

В зората на развитието човекът като биологичен вид е бил всеяден, начинът му на живот е насърчавал висока физическа активност, а храната е била необходимо условие за оцеляване. Естествените храни в сурова форма или с минимална топлинна обработка осигуряват на тялото пълен набор от всички основни вещества, които регулират метаболитните процеси. В продължение на хиляди години е протичало формирането на генетичния код, чревния микробиом и адаптивните механизми на тялото. Научно-техническият прогрес направи значителни промени в начина на живот и структурата на хранене на хората: той практически измива необходимите хранителни вещества от диетата, но нуждата от тях остава същата. Последният акорд на получения дисонанс беше появата на „болестите на цивилизацията”: диабет, затлъстяване, хипертония, атеросклероза, остеопороза и много други.

Как може да се реши този проблем в съвременните условия?

Отговорът на глобалния проблем беше разработеното от компанията Aртлайф – “Виталити Фуд Есеншъл” – коригиращо хранене с широк спектър от възможности:

 • Попълване на основни микроелементи.
 • Попълване на дефицитни продукти от междинния метаболизъм (аминокиселини, ензими, полиненаситени мастни киселини и др.).
 • Пречистване на организма от крайни метаболитни продукти, ксенобиотици, екзо- и ендотоксини.

Предимства:

 • Пълноценно балансирано хранене;
 • Съдържа пълен набор от основни хранителни вещества;
 • Включва 3 вида протеини;
 • Има висока биологична наличност;
 • Има лек, приятен вкус;
 • Дава насищане за 3-4 часа;
 • Лесен за приготвяне и удобен за използване;
 • 1 порция на ден;
 • Не съдържа захар, оцветители, консерванти или изкуствени аромати.

Продуктът се препоръчва за:

 • Бързо и балансирано хранене;
 • Саркопения (загуба на мускулна маса, протеин) и други дефицитни състояния на тялото;
 • Метаболитен синдром;
 • Възстановяване на тялото при силен физически и психически стрес;
 • Намалена работоспособност и нива на енергия;
 • Отслабен имунитет (предотвратяване на сезонни респираторни и други заболявания);
 • Като част от програми за детоксикация.

MCT масло, или средноверижните триглицериди, са диетични мазнини, извлечени от кокосово масло. За разлика от конвенционалните мазнини, те имат по-проста структура, така че когато попаднат в тялото, веднага се интегрират в метаболитните процеси. Служат като източник на бърза енергия, повишавайки работоспособността и издръжливостта.

Ключови хранителни вещества за клетъчния енергиен метаболизъм. Янтарната киселина (сукцинат) и нейните соли, коензим Q10 (убихинон) са незаменими за поддържане на нормалното функциониране на ензимните системи при редица биохимични трансформации. Тези процеси определят нивото на активност, издръжливост и когнитивни способности на човек.

Три вида протеини:

 • Растителен – олигопептидите от ферментирани овесени ядки и ориз осигуряват по-висок процент на усвояване на протеина.
 • Животински – суроватъчен протеин хидролизат.
 • Микробиологичен произход – дрожден и веган протеин. Дрождите са водещи сред другите микробиологични източници на протеини, например медицинските гъби (таралеж, ганодерма и др.).

Протеинът е основният строителен материал за мускулите, сухожилията, ензимите и другите структури и играе важна роля във функционирането на имунната система и храносмилателната система. При едно хранене се усвояват от 20 до 40 г протеин в зависимост от тялото, възрастта и пола.

D-маноза и D-рибоза – второстепенни захари (основни въглехидратни компоненти) са необходими за синтеза на много сложни съединения, които осигуряват оптималното функциониране на различни системи за метаболитно регулиране.

Каменното масло от Алтайските планини е лечебен минерален състав от органичен произход. Натрупва се в пукнатини, планински проломи и пещери. Археолозите са открили следи от каменно масло в скали, датиращи от преди повече от 400 милиона години. Хората го наричат “Сълзите на скалите”; общо той съдържа повече от 49 вида микро- и макроелементи, включително кобалт, хром, ванадий, молибден и сяра. Каменното масло попълва дефицита на голям брой минерали в организма, тъй като е източник на активни форми с висока биологична наличност.

Екстракт от Гарциния Камбоджа – най-важното активно съединение в състава е хидроксилимонената киселина (HCA), която действа като регулатор на апетита: помага за нормализиране на нивата на глюкозата, активира липидния метаболизъм, намалява холестерола и също така стимулира производството на серотонин.

Пребиотици – разтворими (галакто- и глюкоманани, нутриоза) служат като хранителна среда за пробиотичните бактерии, насърчайки техния активен растеж и размножаване. Неразтворимите диетични фибри (цитрусови фибри) действат като сорбент, стимулират чревната подвижност, насърчавайки нейното редовно пречистване.

Метабиотици: пептиден ултрализат BB-Bf на базата на Bifidobacterium bifidum, пептиден ултрализат LB-Hl на базата на Lactobacillus helveticus, пептиден ултрализат PR-Frd на базата на Propionibacterium freudenreichii повишават активността на имунната система срещу бактерии, вируси и гъбички, помагат за предотвратяване на сезонни респираторни и други заболявания, използват се за коригиране на ефектите от терапия, която влияе неблагоприятно върху чревната микробиота (антибактериална, хормонална, лъчева или химиотерапия).

Антиоксидантен комплекс: ресвератрол, кверцетин (съдова защита), дихидрокверцетин (чернодробни клетки), витамини А, С и Е – предпазва клетките от разрушаване от свободните радикали, има благоприятен ефект върху структурата на съдовите стени, укрепвайки и повишавайки тяхната еластичност. Ресвератролът се счита за един от най-мощните антиоксиданти, тъй като е в състояние да активира специални протеини – сиртуини, които в тялото ни отговарят за възстановяването на увредените клетъчни мембрани. С възрастта активността на тези протеини се забавя, те започват да стават „мързеливи“ и ресвератролът помага да възобновят дейността си.

Подкрепа за детоксикация на черния дроб: силимаринът е уникален флавоноид с антиоксидантни свойства. Има изразено хепатопротективно действие, предпазва чернодробните клетки от увреждащото действие на свободните радикали и стимулира образуването на нови клетки чрез ускоряване на протеиновия синтез.

Липоевата киселина е съединение, важен коензим, има положителен ефект върху функцията на черния дроб, предпазва хепатоцитите от разрушаване, участва в регулирането на въглехидратния и липидния метаболизъм и спомага за намаляване на нивата на кръвната захар.

Витамини: групите B и D3 участват в много биохимични реакции, протичащи в организма; те са основни хранителни вещества, поради което трябва постоянно да се доставят с храна или витаминно-минерални комплекси.

Количество: 14 сашета по 30 гр.

Тегло с опаковката: 480 гр.

Размер с опаковката: 100*100*180 мм

Състав: Концентрат на суроватъчен протеин, кокосово масло, олигопептиди от овес и ориз, цитрусови фибри, MST масла (триглицериди със средна верига), палатиноза, хидролизат на суроватъчен протеин,  коензим Q10, калциев карбонат, силициев диоксид, хидролизирана суха биомаса “ULTRALYZATE PEPTIDE BB-Bf” Bifidobacterium bifidum ARTB-187, “ULTRALYZATE PEPTIDE LB-Hl” Lactobacillus helveticus ARTB -174, “ULTRALIZATE PEPTIDE PR-Frd” P. freudenreichii ARTB-137, калиев хлорид, янтарна киселина, екстракт от гарциния, D-маноза, D-рибоза, силимарин, витамин С (аскорбинова киселина), протеин от дрожди, масло от Алтайска планина, железен пирофосфат , транс-ресвератрол, кверцетин дихидрат, липоева киселина, цинков оксид, сукралоза, витамин Е (токоферол ацетат), дихидрокверцетин, витамин В3 (никотинамид), витамин В5 (калциев пантотенат), витамин А (ретинол ацетат), витамин D3 (холекалциферол), витамин B6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин B1 (тиамин мононитрат), витамин B2 (рибофлавин), селексен, калиев йодат, витамин B9 (фолиева киселина), витамин B12 (цианокобаламин), аромат на карамел от масло, магнезиев оксид.

Приемането на 30 грама от продукта (препоръчителна дневна доза) ще осигури:

Име на индикатора Количество % от RSP 1 /AUP 2
аланин, g 0,68 10 2
аргинин, g 0,35 2
аспарагинова киселина + аспарагин, g 1.37 11 2
метионин + цистеин/цистин, g 0,58 32 2
глутаминова киселина + глутамин, g 2.45 17 2
глицин, g 0,25 2
хистидин, g 0,26 12 2
изолевцин, g 0,83 41 2
левцин, g 1.41 31 2
лизин, g 1.26 31 2
фенилаланин + тирозин, g 0,86 20 2
пролин, g 0,86 19 2
серин, g 0,7 2
треонин, g 0,93 39 2
триптофан, g 0,24 30 2
валин, g 0,8 32 2
коензим Q10, мг 9 30 2
D-рибоза, мг тридесет 15 2
ресвератрол, мг 9 30 2
кверцетин, мг 8.55 29 2
дихидрокверцетин, мг 3,75 15 2
янтарна киселина, mg 60 30 2
хидроксилимонена киселина, mg тридесет 30 2
липоева киселина, мг 9 30 2
флавоноиди по отношение на силимарин, мг 12 40 2
разтворими диетични фибри, g 1,94 97 2
неразтворими диетични фибри, g 0,9 4.5 2
витамин А, мг 0,16 20 1
витамин С, мг 12 20 1
витамин Е, мг 2 20 1
витамин D3, мг 0,0025 (100 IU) 50 1
витамин В1, мг 0,28 20 1
витамин В2, мг 0,32 20 1
витамин В3, мг 3.6 20 1
витамин В5, мг 1.2 20 1
витамин В6, мг 0,38 19 1
витамин В9, мг 0,04 20 1
витамин В12, мг 0,2 20 1
цинк, мг 7.48 50 1
магнезий, g 0,16 40 1
селен, мг 0,021 30 1
йод, мг 0,03 20 1
желязо, мг 2.8 20 1
RSP 1 – препоръчително дневно ниво на консумация съгласно TR CU 022/2011 (Приложение 2)

AUP 2 – адекватно ниво на потребление съгласно единните изисквания на ЕАЕС (Приложение 5)

Хранителна стойност на 1 порция (30 g) от продукта: протеини – 14 g, мазнини – 4, въглехидрати – 6 g

Енергийна стойност на 1 порция (30 g) продукт: 530 kJ / 127 kcal

Рецепта за много вкусен шейк:

 1. Вземете 1 саше от продукта и го изсипете в шейкър или блендер.
 2. Добавете 200 мл. прясно или ядково мляко към сашето.
 3. Поставете 1 банан или чаша пресни ягоди в блендера.
 4. Шейквайте или блендирайте до гладкост.
 5. Изсипете в чаша и сервирайте веднага за максимална свежест и енергия.

Начин на употреба: разтворете съдържанието на 1 саше в 200 мл. вода/мляко с помощта на шейкър. Изчакайте 3 минути, докато компонентите се разтворят напълно. Консумирайте веднага след приготвяне веднъж на ден.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба.

Условия на съхранение: на място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от 25 ºС и относителна влажност на въздуха не по-висока от 60%.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Виталити Фуд Есеншъл”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top