Алдеприм, 60 табл.

66,00 лв.

Алдеприм подобрява емоционалния баланс и укрепва нервната система

Алдеприм е комплексен иновативен продукт, който регулира метаболитните процеси в мозъка: насърчава синтеза на серотонин и мелатонин в организма, намалява ефектите от стреса, активира мисленето, подобрява настроението и спомага за лесно заспиване.

Значително предимство е наличието на успокояващи свойства, без депресиращ ефект, което прави възможно употребата на лекарството при хора, чиито дейности са свързани с повишена концентрация на внимание (шофьори и др.). Биокомплексът не засяга сърдечно-съдовата и други системи, не намалява мускулния тонус.

Безопасен продукт, не предизвиква пристрастяване.

Иновативният биокомплекс “Алдеприм” осигурява контрол върху настроението, емоционалната стабилност, състоянието на приповдигнато настроение и духовния комфорт. Той повишава умствената и общата работоспособност, помага за намаляване на тревожността, страха и предотвратява психо-емоционалните сривове.

5-хидрокситриптофанът намалява ефекта на стреса върху тялото: намалява тревожността, депресията, раздразнителността, агресивността, пристъпите на паника, неврозата; помага за успокояване и отпускане. Серотонинът (като предшественик на мелатонина) е невротрансмитер, който играе ключова роля в регулирането на настроението и циклите сън-събуждане. Глицинът е най-важната аминокиселина, която повишава активността на мозъчната кора и подобрява неврофизиологичния статус.

 Предимства на комплекса:

 • Бързо блокира стреса;
 • Допринася за повишаване на настроението;
 • Повишава жизнеността, яркостта на възприятието за живота;
 • Повишава мозъчната активност;
 • Значително се подобрява паметта, мисленето, концентрацията на вниманието, скоростта на усвояване на информацията;
 • Сублингвална форма – висока степен на усвояване;
 • Има приятен вкус на грейпфрут;
 • Удобен режим на прием – само 1 таблетка на ден;
 • Подходящ за продължителна употреба;
 • Безопасен и не причинява “синдром на отнемане”.

Показания за употреба:

 • При остри и хронични стресове;
 • При повишено психическо и физическо натоварване;
 • За облекчаване на симптомите на тревожност, чувство на страх, тревожност, безсъние, депресия и мигрена;
 • В комплексната терапия на неврози, психоемоционални разстройства, алкохолни психози.

Kомплексът няма депресивен ефект , регулира функционирането на нервната система, без да причинява чувство на сънливост и летаргия, помага за възстановяване на съня, устойчивост при стрес, подобрява настроението и подобрява общото благосъстояние.

Ефективността на комплекса се дължи на компонентите, включени в състава, а именно:

Хидролизирана суха биомаса “PEPTIDE ULTRALYZATE LB-Cs” Lactobacillus casei е специален щам лактобацили, който е производител на гама-аминомаслена киселина (GABA). Способен да произвежда GABA и неговите метаболити, когато се отглежда на специална среда при специални условия. Метаболитите максимално съответстват на метаболитите, синтезирани в човешкото черво и участват в работата на централната нервна система като невротрансмитер. GABA е единственият най-важен невротрансмитер на централната нервна система – той контролира процеса на инхибиране в мозъчната кора. Свързва се с такива функции като внимание, тоест настройване на определен информационен поток, моторен контрол, емоционален контрол.

Глицинът е неесенциална аминокиселина, която влияе върху мозъчния метаболизъм. Лесно прониква в повечето биологични течности и тъкани на тялото, включително мозъка. Той е метаболитен регулатор, нормализира и активира процесите на защитно инхибиране в централната нервна система, намалява психоемоционалния стрес, повишава умствената работоспособност, има успокоителен ефект, помага за неутрализиране на токсичните продукти на окисление на етилов алкохол, намалява тежестта на астеничния синдром.

 5-хидрокситриптофанът се намира в екстракта от грифония и е мощен естествен незаменим метаболит на аминокиселината триптофан. 5-хидрокситриптофанът е не само предшественик на серотонина, той също произвежда мелатонин и други биологично активни вещества.

Мелатонинът е хормон, който регулира цикъла сън-събуждане и ви помага да заспите по естествен път. 5-HTP влияе на биохимичните процеси в мозъка и е ефективен при преодоляване на депресията. Триптофанът осигурява повишаване на настроението, намаляване на възбудата, агресията, апетита, увеличаване на отделянето на бета-ендорфини, намаляване на времето за заспиване, без да се нарушава структурата и продължителността на съня.

Витамин В1 (тиамин) е водоразтворим витамин, който играе важна роля в процесите на възбуждане на нервите в синапсите. Това е коензим, който помага на тялото да произвежда енергия.

Тиаминът участва в метаболизма на глюкозата, аминокиселините, необходим е за нормалното функциониране на нервната система, сърцето и мускулите. Предпазва клетъчните мембрани от токсичните ефекти на продуктите на пероксидацията.

Витамин В1 подобрява функционирането на мозъка, паметта, вниманието, мисленето, нормализира настроението, повишава способността за учене и нормализира апетита.

Витамин В5 (калциев пантотенат) е „антистресов витамин“. Той е част от коензим А, жизненоважно ендогенно вещество, участващо в много метаболитни процеси, играе важна роля в процесите на ацетилиране и окисление, участва в метаболизма на въглехидратите и мазнините, синтеза на ацетилхолин, стероидни хормони и холестерол.

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид) играе важна роля в метаболизма; необходим за нормалното функциониране на централната и периферната нервна система, участва в синтеза на невротрансмитери, играе важна роля в регулирането на процесите на възбуждане и инхибиране в мозъчните структури. По този начин повишава ефективността на мозъка, подобрява паметта и настроението. Ефективен при депресия: има положителен ефект върху производството на норепинефрин и серотонин. Във фосфорилирана форма пиридоксинът е коензим на голям брой ензими, които действат върху неокислителния метаболизъм на аминокиселините (включително процесите на декарбоксилиране, трансаминиране).

Пиридоксинът участва в метаболизма на триптофан, метионин, цистеин, глутамин и други аминокиселини. Играе важна роля в метаболизма на хистамина. Пиридоксинът допринася за нормализирането на липидния метаболизъм, необходим е и за мускулите, тъй като заедно с калция допринася за нормалното им функциониране и ефективно отпускане. Нуждата от пиридоксин се увеличава при стрес и физическо натоварване.

Количество: 60 табл.

Тегло с опаковката: 65 гр.

Размер с опаковката: 50*50*90 мм.

Състав: Комплекс от екстракти от алпийски Hedysarum и Hedysarum neglectum (Hedysarum alpinum и Hedysarum neglectum), хидролизирана суха биомаса “PEPTIDE ULTRALYZATE LB-Pl” Lactobacillus plantarum ARTB-190, L-глицин, екстракт от Griffonia-L-trypoxyhan (5-хидрокситриптофанът) В5 (калциев пантотенат), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин В1 (тиамин мононитрат).

Помощни вещества: инулин, лимонена киселина (регулатор на киселинността), силициев диоксид (средство против слепване), калциев стеарат (средство против слепване), натурален аромат на грейпфрут, сукралоза.

Приемът на 1 таблетка (препоръчителната дневна доза) осигурява:

Наименование на показателя мг % от препоръчителния дневен прием съгласно TR TS 022/2011 (Приложение 2)
витамин В1     1,4 100
витамин В5 6,0 100
витамин В6 2,0 100
Хранителна стойност на 100 грама от продукта: протеини -11 g, мазнини – 0, въглехидрати – 6,5 g. Енергийна стойност на 100 грама продукт: 800 kJ / 190 kcal

Възрастни приемат по 1 таблетка дневно, таблетката се смуче!!! Продължителността на приема е 1 месец.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Преди употреба се препоръчва да се консултирате с лекар.

Условия за съхранение: Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца, при температура не по-висока от +25ºС и относителна влажност на въздуха не повече от 60%.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Алдеприм, 60 табл.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top