Биокаскад, 180 табл.

97,00 лв.

Биокаскад помага за подобряване на храносмилането и нормализиране на метаболитните процеси в организма

Системният подход за възстановяване на нарушени процеси на храносмилането и усвояването на храната, както и за рехабилитацията на организма след възпалителни заболявания с различна етиология, изисква предписване на активни ензими.

Биоактивният ензимен комплекс “Биокаскад” представлява комбинация от ензими с растителен и животински произход, с имуномодулиращ и противовъзпалителен ефект. Този комплекс благоприятно въздейства на процесите на храносмилане, спомага за по-пълното разграждане и усвояване на храната, а също така поддържа и други функции, извършвани от ензимите в организма.

Комплексът включва рутин и цинк, които играят важна роля в профилактиката на хипоксията. Рутинът подобрява противовъзпалителната активност. В състава са включени липаза, амилаза, протеаза, малтаза, както и панкреатин, пепсин, химотрипсин и волска жлъчка, които активно подпомагат разграждането на храната, улесняват нейното усвояване и облекчават абсорбцията в червата.

Трипсинът, папаинът и бромелаинът, освен участието им в храносмилането, проявяват ефективно антибактериално и противовъзпалително действие. Това се допълва от имуномодулиращите свойства на активните съставки, които се съдържат в сладкия корен и ехинацеята.

Каталазата и супероксид дисмутазата помагат за преобразуването на агресивните свободни радикали в безопасни за организма съединения. Рутинът укрепва стените на капилярите, намалява тяхната пропускливост за агентите на различни заболявания, подсилва действието на естествените антиоксиданти и антиоксидантни ензими в организма. Присъствието на цинк в комплекса подпомага действието на дихателните ензими и повишава ефективността на тъканното дишане.

Показания:

  • Остри и хронични възпалителни процеси с различна локализация;
  • Ревматични и автоимунни заболявания;
  • Дисфункции на храносмилането;
  • Повишен кръвен вискозитет и склонност към заболявания на кръвоносните съдове;
  • Хирургични интервенции.

Клинично доказан ефект!

Количество: 180 табл.

Състав: Панкреатин, трипсин, папаин, ехинацея (Echinacea purpurea) екстракт, екстракт от женско биле (Glycyrrhiza (Liquiritia) glabra), супероксид дисмутаза, бромелаин, жлъч суха, рутин, лактаза, каталаза, протеаза, липаза, сукраза, рибонуклеинова киселина, дезаксирибонуклеинова киселина, натриева сол, амилаза, пепсин, цинков оксид, ренин, малтаза, амилаза, химотрипсин.

Име на компонентите Съдържание, mg
в 1 табл. в 3 табл.
Панкреатин 70 210
Трипсин 30 90
Папаин 30 90
Екстракт от ехинацея

Хидроксиканелени киселини

25

0,75

75

2.25

Екстракт от женско биле

Глициризинова киселина

20

2

60

6

Супероксид дисмутаза 20 60
Бромелаин 10 30
Жлъчка 8 24
Рутин 8 24
Лактаза 7 21
Каталаза 7 21
Протеаза 7 21
Липаза 7 21
Сукраза 6.5 19.5
Рибонуклеинова киселина 6 18
Натриева сол на дезоксирибонуклеиновата киселина 6 18
Амилаза 5 15
Пепсин 5 15
Цинков оксид

Цинк

4

3.2

12

9.6

Ренин 2 6
Малтаза 2 6
Химотрипсин 1 3
Хранителна стойност на 100 g продукт: въглехидрати -25 g
Енергийна стойност на 100 g продукт: 100 kcal/425 kJ

Помощни средства: микрокристална целулоза, хидроксипропил метилцелулоза, коликут, примелоза, колидон, малтодекстрин (носители); пропилей гликол, калциев стеарат, аеросил (антислепващи агенти); меден хлорофилинов комплекс (багрило), естествен аромат на мента, сукралоза (подсладител).

Област на приложение:  „Биокаскад“ се препоръчва като хранителна добавка, източник на рутин, цинк и храносмилателни ензими.

Указания за употреба: За възрастни по 1 таблетка 3 пъти на ден. Преди да се глътне се задържа в устата 10-15 сек. Продължителност на приемане – 1 месец.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите. Преди употреба се консултирайте с лекар.

Да се съхранява в сухо, защитено от светлина и недостъпно за деца помещение при температура не повече от 25°С.

Срок на годност: 2 години от датата на производство.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Биокаскад, 180 табл.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top