Джоинт флекс форте

79,00 лв.

Джоинт флекс форте е противовъзпалителен комплекс за опорно-двигателната система

При наличието на здрава опорно-двигателна система, сме в състояние да се движим леко и да водим изпълнен с радост живот. Костните съединения съдържат хрущялна и съединителна тъкан, която постоянно изпитва високи натоварвания и подлежи на интензивен обмен на веществата. Затова, е важно да осигурим необходимата грижа за тях. Компания Артлайф представя БАД от ново поколение Джоинт Флекс Форте с патентования комплекс „Остеол“, която:

  • Осигурява обща подкрепа за нашия организъм;
  • Стимулира възстановяването на хрущялната тъкан и здравето на съединителната тъкан;
  • Съдейства на ограничаване на възпалителни процеси и снижаване на болката, свързана с това.

Показания:

  • Нарушение на функциите на опорно-двигателния апарат с различна етиология: остеохондроза на гръбнака, артрити и артрози, тендовагинити, миозити;
  • Състояние след травми;
  • Повишени физически натоварвания на опорно-двигателния апарат;
  • Заболявания на съдовете и съединителните тъкани, включително патология на клапаните на сърцето;
  • Чупливост на ноктите, опадане на косата;
  • Понижена еластичност и сухота на кожата.

Комплексът Джоинт Флекс Форте предоставя изключителна грижа за съединителната тъкан и ставите, подхранвайки ги, помагайки за възстановяването им и защитавайки ги от вредни въздействия. Формулата за подхранване е съчетание на глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат и комплекса Остеол. Глюкозаминът и хондроитинът са есенциални за структурата на хрущяла. Когато техният баланс се наруши, това може да доведе до намаляване на еластичността и плътността на хрущялната тъкан, което е една от причините за заболяванията на ставите.

Съчетанието им с комплекса Остеол предоставя важна подкрепа за синтезата и метаболизма на структурите и макромолекулите, които са необходими за хрущялната тъкан. Остеол представлява специален белтък, който се свързва с глюканите и улеснява транспорта на хранителни вещества към клетките. Това значително повишава ефективността и биодостъпността на хондропротекторите.

Комплексът Остеол включва структурните компоненти L-пролин, L-лизин и L-глицин, които са от съществено значение за изграждането на хрущялната тъкан от организма.

Остеол е специално създаден за подпомагане на здравето на хрущяла и ставите чрез иновативен механизъм. Като предотвратява синтеза и активността на белтъчните разрушителни ензими, този продукт значително намалява дегенерацията на хрущяла и допринася за възстановяване и облекчаване на състоянието на ставите.

Важната роля на витамин В6 в този комплекс не може да бъде пренебрегната. Той играе ключова роля в метаболизма на аминокиселините, от които се изграждат белтъците на съединителната тъкан. Също така подобрява усвояването на магнезия от стомашно-чревния тракт и неговото проникване в клетките, което е от съществено значение за здравето на ставите.

Медта играе важна роля в формирането на колагена и еластина, които са от голямо значение за структурата на костната и хрущялната тъкан, като осигуряват тяхната здравина и гъвкавост.

Ефективният Антиоксидантен блок е съставен от витамин С и екстракт от гроздови семки, които имат невероятно положително въздействие върху ставите и съединителната тъкан.

Полифенолните съставки имат способността да унищожават ензимите, които нарушават структурата на съединителната тъкан. Освен това, те нормализират нивото на колагена в сухожилията и хрущялната тъкан, подобрявайки функционалността им.

Аскорбиновата киселина, известна също като витамин С, има универсално действие върху всички тъкани и участва в множество реакции. Като кофермент, тя е от съществено значение за синтеза на колагена и хиалуроновата киселина.

Растителните компоненти ефективно тушират възпалението в ставите, а също осъществяват и профилактика.

Количество: 120 таблетки
Тегло с опаковката: 140 гр.
Опакован размер: 55*55*95 мм.

 

Състав в 3 таблетки (препоръчителна дневна доза):

Име на компонентите Съдържание, mg % от RDI в 3 таблетки
Глюкозамин сулфат 420 60
Хондроитин сулфат 120 20
L-пролин 78
L-лизин хидрохлорид 69
L-глицин 60
Остеол 60
Екстракт от босвелия 75
Екстракт от юка 75
Екстракт от върба / салицин 60 / 15
Бромелаин 60
Екстракт от гроздови семена 47.4 15
Калциев аскорбат / витамин C 43.5 / 36 120
Витамин C (аскорбинова киселина) 36 50
Витамин B6 1
Меден цитрат / Мед 0.85 / 0.3 30
Биотин 0.075 150

Хранителна стойност на 100 грама продукт: протеини – 18 g. Енергийна стойност на 100 грама продукт: 306 kJ / 72 kcal

Препоръки за приемане: Препоръчва се като БАД, източник на витамини С, Н, В6, мед, глюкозамин, хондроитин сулфат, танини.

Състав: Глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, L-пролин, босвелия екстракт, юка екстракт, L-лизин хидрохлорид, бромелаин, остеол,  L-глицин, гроздови семки екстракт, калциев аскорбат, витамин С (аскорбинова киселина), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), меден цитрат, витамин Н (биотин).

Начин на приемане: за възрастни по 1 таблетка 2-3 пъти дневно. Продължителност на курса е 1-3 месеца. Ако е необходимо, курсът може да се повтори. Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Спомогателни вещества:  микрокристална целулоза, примелоза, хидроксипропилметилцелулоза, полиетиленгликол, малтодекстрин; талк, калциев стеарат, титанов диоксид.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Преди употреба се препоръчва консултация с лекар.

Условия на съхранение: Съхранява се при стайна температура, в сухо, недостъпно за деца място.

Не е лекарство.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Джоинт флекс форте”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top