Спрей “ИммуФрин”

(2 клиентски отзива)

24,00 лв.

Иммуфрин спрей защитава носната лигавица и възстановява имунитета

Спрей “ИммуФрин” има комплексно действие: повишава собствените защитни функции на организма, укрепва локалния имунитет, възстановява микробиома на носната лигавица и състоянието на горните дихателни пътища, предпазва от външните вредни фактори на околната среда.

Носът и лигавицата на носната кухина са първата и най-важна бариера на дихателните пътища, задържайки и неутрализирайки веществата, които могат да попаднат в тялото от въздуха.
Здравата носна лигавица надеждно защитава тялото от агресивното влияние на външните фактори на околната среда.

За поддържане на здравето на носната лигавица е необходимо:

 • Овлажняване на носната лигавица и предотвратяване образуването на корички
 • Снабдяване на лигавицата с хранителни вещества
 • Борба с местната патогенна микрофлора
 • Укрепване на местния имунитет

 ИммуФрин“ е биотехнологичен продукт. При създаването му са използвани съвременни технологични решения и най-новите научни постижения в областта на микробиологията, вирусологията и превантивната медицина. Отговаря на основните изисквания към продуктите, които осигуряват поддържането на здравето на носната лигавица, а именно овлажняване, подхранване на лигавицата, унищожаване на патогенната микрофлора (бактерии и вируси), активиране и поддържане на локалния имунитет.

Благодарение на финото пръскане, спреят за нос равномерно напоява цялата площ на лигавицата, а изотоничността на разтвора нормализира водно-електролитния баланс и спомага за поддържане на оптимално ниво на влажност в носните синуси. Активните съставки в спрея осигуряват надеждна защита и укрепване на локалния имунитет.

Предимства на комплекса:

 • Защитна бариера срещу респираторни заболявания
 • Не изсушава лигавицата
 • Може да се използва в комбинация с други методи на фармакотерапия
 • Възможност за използване при пътувания, полети, престой в затворени пространства и многолюдни места, преди почистване на дома, контакт с домашни любимци и др.
 • Бърз ефект – действие на активните компоненти директно върху лигавицата
 • Не води до пристрастяване – може да се използва дълго време
 • Простота и лекота на използване

Показания за употреба:

 • Профилактика и комплексно лечение на остри и хронични заболявания на горните дихателни пътища
 • Възстановяване на местния имунитет след бактериални и вирусни инфекции
 • Подготовка за планирана хирургична интервенция на УНГ органи и в следоперативния период
 • Защита на носната лигавица при сенна хрема
 • При повишена сухота на носната лигавица
 • След УНГ процедури

Ефективността на комплекса се дължи на компонентите, включени в състава:

Субтизим – метафилтрати на бактериите Bacillus subtilis – предизвикват бактерициден и бактериостатичен ефект върху патогенни, условно патогенни микроорганизми и гъбички, без да засягат полезната микрофлора, а също така допринасят за увеличаване на скоростта на зарастване на рани.

Метафилтратът на Lactobacillus rhamnosus има имуномодулиращ ефект и е в състояние да предотврати прикрепването на респираторни патогени към епителните клетки на дихателните пътища.

Лизозимът е ензим, който разрушава стените на бактериите. Предпазва от инфекции, има имуномодулиращ ефект, има противовъзпалителни свойства, стимулира процесите на регенерация и заздравяване.

Бифидобактериите и лактобацилите съдържат структурни компоненти на бактериалната клетъчна стена и техните метаболити, подобряват състоянието на лигавицата, повишават бариерната функция, стимулират жизнената активност и растежа на собствената микрофлора. Имат имуномодулиращи, антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Фукогел е комбинация от полизахариди, получени чрез биотехнологичен процес на ферментация от естествени растителни компоненти. Има линейна структура с последователно включени захариди – галактуронова киселина, L-фукоза и D-галактоза. Създава допълнителна защитна бариера срещу вредните фактори на околната среда.

Пантенол – провитамин B5, премахва паренето и дразненето, овлажнява лигавицата, насърчава обновяването на клетките на увредената тъкан, намалява възпалението.

Аминокиселинен комплекс (лизин, хистидин, аргинин, аспарагинова киселина, треонин, серин, глутаминова киселина, пролин, глицин, аланин, валин, изолевцин, левцин, тирозин, фенилаланин) са аминокиселини, внимателно пречистени от чужди вещества по биотехнологичен начин, всяка от които играе роля в укрепването и поддържането на имунната система (изпълняват защитни, хранителни функции, овлажняват, подобряват регенерацията на лигавицата).

Лактоферин – многофункционален протеин, който е широко представен в различни секреторни течности, като мляко, слюнка, сълзи, назален секрет. Лактоферинът проявява широк спектър от биологични свойства, включително антимикробна, антивирусна и противогъбична активност, освен това има антиоксидантен ефект, има имуномодулиращи свойства.

Количество: 20 мл.
Тегло с опаковката: 38 гр.
Размер с опаковката: 30*30*125 мм

Начин на употреба: Напоявайте крилата на носа 1-2 пъти на ден.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите на спрея.

Да се ​​съхранява при температура не по-ниска от 5°C и не по-висока от 25°C, да се избягва пряка слънчева светлина.

2 отзива за Спрей “ИммуФрин”

 1. Калина (потвърден клиент)

  Определено препоръчвам този спрей на всеки, който търси ефикасно и натурално решение за проблеми с носа и подкрепа на имунната система.

 2. Pavlina (потвърден клиент)

  Доволна съм от спрейчето за нос. Използвам го превантивно за малко дете преди и след ясла. Бих казала, че й се отразява добре и със сигурност не вреди. Очаквам да заредите нова партида. Благодаря Ви!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top