Младомастон, 60 капс.

79,00 лв.

Младомастон нормализира метаболизма на естрогена и намалява риска от развитие на тумори

Младомастон е разработен с цел нормализиране на естрогенния обмен и предотвратяване на хормонални заболявания в женската репродуктивна система. Този биологичен комплекс представлява едно от рядките лекарствени средства на пазара, които се фокусират върху тази област и имат двустранно действие: нормализират хормоналния баланс и служат като профилактика срещу развитието на онкологични заболявания.

Комплексът не съдържа хормони.

Съставът на препарата – това е ефективна комбинация от натурални вещества извлечени от растения, доказващи своята ефективност в борбата с женските заболявания и признаците на стареене.

Индол-3-карбинол е признат като един от водещите протектори срещу онкологични заболявания, който е предмет на интензивни изследвания по света. Този естествен състав има способността да регулира обмена на естрогените в организма, като същевременно спира развитието на туморни процеси. Освен това, той е в състояние да деактивира оксидантите, преди те да причинят вреда на клетките. Известен е също така със своята способност да намали както количеството, така и размера на туморите, блокирайки растежа и деленето на клетките и спирайки процесите на метастази.

Изофлавоните, съдържащи се в генистеин (източникът им често е соята), представляват растителен еквивалент на женските полови хормони и са изключително полезни за предотвратяване на хормонални нарушения, свързани с възрастта. Те играят важна роля в поддържането на нормалната функция и предпазването от туморни заболявания на хормонозависимите тъкани в женския организъм.

Екстрактът от Аврамово дърво (витекс) предоставя облекчение от симптомите на климактеричния и пременструалния синдром. По този начин тези природни съставки допринасят за поддържането на баланса в организма и за предотвратяване на различни здравословни проблеми.

Антиоксидантът ресвератрол е известен със своите мощни свойства. Той е в състояние да блокира новообразуванията и да предотврати развитието и прогресирането на раковите клетки. Това вещество също има антимутагенен ефект, като специфично причинява гибел само на променените клетки. Освен това, ресвератролът забавя процесите на стареене в организма и повишава неговата издръжливост.

Екстрактът от зелен чай деактивира оксидантите, преди те да успеят да навредят на клетките. Намалява броя и размера на туморите, инхибира растежа и разделянето на ракови клетки, инхибира метастазите.

Екстракт от Витекс, Свещеният лист (Аврамово дърво) – Улесняват симптомите на менопаузата и предменструалния синдром.

Показания за приемане на продукта включват:

  1. Мастопатия и ендометриоза.
  2. Предотвратяване на риска от рак в чувствителни тъкани като млечни жлези, матка и маточна шийка.
  3. Намален риск от усложнения при извършване на хормонозаместителна терапия.
  4. Лечение на маточни фиброиди.
  5. Дисплазия на шийката на матката.
  6. Улесняване на климактеричните разстройства.
  7. Симптоматично облекчение на предменструалния синдром.
  8. Подпомагане на лечението на папиломавирусни инфекции.

Състав: Екстракт от витекс, екстракт от зелен чай, индол-3-карбинол, екстракт от соев изофлавон, ресвератрол.

Помощни вещества: лактоза (млечна захар), силициев диоксид, желатинова капсула (желатин, глицерин, червен железен оксид).

Приемането на 2 капсули (препоръчителна дневна доза) ще осигури:

Име мг     % от адекватен прием

в съответствие с унифицираните изисквания на ЕАЕС (Приложение 5)

Индол-3-карбинол     100 200
Епигалокатехин галат 50 50
Изофлавони 25 50
Ресвератрол 15 50
 Хранителна стойност на 100 грама продукт: протеини -14 g, въглехидрати – 45 g, мазнини -0,1 g,

Енергийна стойност на 100 грама продукт: 1000 kJ / 240 kcal

Начин на приемане: възрастни – по 1 капсула 2 пъти на ден по време на хранене. Продължителност на приема – 3 месеца. Не се препоръчва да се приема с чай или кафе.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите в продукта, бременност и кърмене. Преди приемане се консултирайте с лекар.

Съхранение: Да се съхранява на сухо, защитено от светлина и недостъпно за деца място, при стайна температура.

Не е лекарство.

Срок на годност: 3 години от датата на производство.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Младомастон, 60 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top