НовОмегин, 60 капс.

77,00 лв.

НовОмегин е Омега-3 комплекс, със селен и дихидрокверцетин

Небрежното отношение към здравето и неблагоприятните условия на околната среда предизвикват постоянен стрес в организма. Този начин на живот води до бързо изтощаване на резервите на организма и като резултат се развиват хронични заболявания. Тези състояния са съпроводени от нарушаване на баланса на обменните процеси, намаляване на защитните реакции и повишена вероятност от възникване на остри патологични състояния, които често прерастват в хронични проблеми.

Биоактивният комплекс Новомегин подпомага възстановяването на организма, нормализира обмяната на веществата и намалява риска от развитие на остри и прогресиращи хронични заболявания. В същото време, той действа комплексно върху сърдечно-съдовата, имунната и нервната система, осигурявайки устойчивост срещу неблагоприятните външни влияния, повишавайки общата издръжливост на организма.

В състава на този комплекс присъстват необходимите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини с растителен (ленено масло) и животински (рибено масло) призход. Тези съставки предотвратяват възникването на възпалителни реакции, регулират тонуса на кръвоносните съдове, подпомагат имунната система, намаляват нивата на холестерол и предпазват от атеросклероза. Също така, те намаляват степента на болковия синдром.

Витамин Е регулира процесите на съсирване на кръвта, тромбообразуването и артериалното налягане. В добавка, витамин Е ограничава окислителните процеси на полиненаситените Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, което спомага за запазването на всички полезни свойства и активност на съставките в комплекса.

В липозомираната си форма, дихидрокверцетинът подсилва антивъзпалителното въздействие на ПНМК, намалява пропускливостта и склонността на стените на кръвоносните съдове към повреди, като резултат се увеличава тяхната еластичност и се подобряват реологичните им свойства. Освен това, подобрява кръвоснабдяването и стимулира храненето на органите и тъканите. Неговата антиоксидантна активност помага при свързването на свободните радикали, като потиска пероксидното окисление на липидите и пречи на развитието на алергични реакции.

Селенът под формата на селексен може да се задържа в организма и да се освобождава, когато са налице стресови ситуации, простудни заболявания или при висока физическа натовареност.

Липоевата киселина проявява антитоксично действие благодарение на присъствието на сяросъдържащи групировки в нея. Те взаимодействат с тежките метали и стимулират клетъчното дишане – основен процес за живота на клетките и за функционирането на организма като цяло.

Показания:

  • Атеросклероза
  • Исхемична болест на сърцето
  • Постинфарктни състояния
  • Алергични заболявания
  • Метаболитен синдром
  • Нарушения в обмяната на веществата
  • При въздействие на неблагоприятни фактори в околната среда (слънчева радиация, радиоактивно лъчение, работа с компютър, резки температурни промени)
  • Стареене на кожата
  • Ранен косопад
  • Хронични възпалителни процеси с различна етиология

Клинично доказан ефект!

Количество: 60 капсули

Тегло с опаковката: 130 гр.

Размер с опаковката: 60*60*110 мм

Съставки: рибено масло, масло от ленено семе, липозоми с дихидрокверцетин (лецитин, дихидрокверцетин), липоева киселина, витамин Е, селексен.

Помощни вещества: малтодекстрин, силициев диоксид, антиоксидант „Гриндокс“ 109.

1 капсула съдържа мг % от РСП
Ейкозапентаенова киселина 90 35
Докозахексаенова киселина 60
Алфа-линоленова киселина 200
Липоева киселина 9,0 30
Дихидрокверцетин 7,5 30
Витамин Е 3,0 30
Селен 0,01 15

Приложение: биологично-активната хранителна добавка „Новoмегин“ се препоръчва като допълнителен източник на полиненаситени мастни киселини омега-3 (EPA, докозахексаенова, алфа-линоленова киселина), селен, източник на дихидрокверцетин и липоева киселина.

Начин на употреба: за възрастни, по 1 капсула дневно по време на хранене. Продължителността на курса е 1 месец.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите на продукта, бременност и кърмене. Преди употреба се консултирайте с лекар.

Не е лекарство.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “НовОмегин, 60 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top