Лецитин, 300г

87,00 лв.

Лецитинът е източник на фосфолипиди. Той стабилизира клетъчните мембрани, укрепва нервната система и подобрява паметта и вниманието
Лецитинът е универсална и полезна съставка, която осигурява редица ползи за здравето. Той е комплекс от есенциални фосфолипиди с доказани свойства и ползотворно влияние върху мозъчната дейност и сърдечно-съдовата система. Освен това е доказано, че фосфолипидите в лецитина имат положително въздействие върху функцията на черния дроб и жлъчкатанервната система и регулирането на метаболизма на холестерола. Някои проучвания показват и положителен ефект върху когнитивните функции.

Фосфолипидите спадат към групата на най-важните хранителни вещества, които са необходими за изграждането на клетките. Недостигът води до нервност, умора, влошаване на паметта и концентрацията, а при недостиг в детското меню (наблюдаван често при изкуственото хранене), може да забави формирането на централната нервна система и развитието на речта.

Без Лецитин не е възможна правилната обмяна на мазнините. Комплексът от фосфолипиди спомага за усвояването на витамини A, D, Е и К, повишава съпротивата на тялото срещу токсични въздействия, стимулира отделянето на жлъчна течност и образуването на еритроцити и хемоглобин.

Този широк спектър от биологична активност обуславя ежедневната нужда от прием на лецитин.

 Лецитинът от Артлайф е извлечен от не-ГМО соя. Не съдържа консерванти или оцветители. Насочен е към поддържането на функциите на централната нервна система, тъй като е основно хранително вещество за нервите. Той представлява 17% от периферната нервна система и 30% от масата на мозъка.

Продуктът спомага за:
– Поддържане на активна мозъчна функция и допринася за подобряване на паметта;
– Подобрява функционирането на черния дроб и жлъчния мехур;
– Подпомага сърдечно-съдовата система;
– Осигурява нормализиране на мастната, белтъчната и въглехидратната обмяна; подобрява липидната; обмяна и се бори със затлъстяването;
– Подходящ е за използване като част от комплексна терапия на атеросклероза;
– Подпомага общото здраве;
– Подпомага когнитивните функции.
Състав на продукта: фосфолипиди, лецитин.
Препоръки за употреба, дозировка: препоръчителна доза за възрастни — по 1 супена лъжица на ден по време на хранене.
Противопоказания: индивидуална непоносимост към някой от компонентите на продукта. Преди употреба е препоръчително да се консултирате с лекар.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Лецитин, 300г”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top