Панбиолакт Де-Фем

76,00 лв.

Панбиолакт Де-Фем е комплекс за жени, който формира и възстановява микробиома на червата и урогениталния тракт

Панбиолакт Де-Фем е специализиран синбиотик за жени, предназначен за подобряване и възстановяване на баланса на чревната и урогениталната флора. Съставът включва активни живи бактерии, които са естествена част от микробиоценозата на червата и урогениталната система. Тези пробиотични бактерии колонизират долните участъци на червата, образувайки основа от полезни бактерии, които подпомагат здравето на урогениталната система. Това е ключово за поддържането на репродуктивното здраве при жените чрез укрепване на микробиологичния баланс.

Предимства на комплекса:

 • Включва шест вида пробиотични бактерии, които са естествено присъщи за здравословната чревна и урогенитална флора при жените;
 • Използва технология за микрокапсулиране, осигуряваща на живите бактерии способността да издържат на киселинността на стомаха;
 • Обогатен с метабиотици, включващи лизати от четири вида пробиотични бактерии;
 • Съдържа специални пропионови бактерии, които предпазват от рак и намаляват вероятността от затлъстяване;
 • Производствен процес без употребата на млечни продукти, подходящ за хора с непоносимост към лактоза или млечни протеини;
 • Всички бактерии притежават документиран “генетичен” паспорт и са с клинично доказано полезно действие.

Активни елементи: Пребиотици, Пробиотици, Метабиотици

В състава на пробиотичния комплекс влизат шест различни вида микроорганизми, включително лактобацили и бифидобактерии (Bifidobacterium breve, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus), които съставляват основната част от полезните бактерии в чревния и урогениталния тракт на жената. Добавени са също пропионови бактерии (Propionibacterium freudenreichii), които предлагат специфични ползи за здравето като антимикробни, антиоксидантни, имуномодулиращи и детоксикиращи свойства. Те също така участват в синтеза на витамини и други биоактивни вещества, предотвратяват развитието на рак и намаляват риска от затлъстяване. Този препарат ефективно подпомага разнообразието на чревната и урогенитална микробиота при жените.

Метабиотиците представляват комбинация от лизати на четири различни типа бактерии (Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus), които се използват за подобряване на общия метаболитен процес и за възстановяване на баланса в микробиома. Лизатите на пробиотични бактерии са изключително ефикасни в подкрепа на метаболизма и регенерацията на микробиоценозата. Те включват биоактивни компоненти от бактериалните клетки, които стимулират растежа на полезните бактерии, помагат за възстановяването на чревните лигавици, усъвършенстват процеса на храносмилане, спомагат за производството на витамини, увеличават усвояването на калций и оказват силно имуномодулиращо действие.

Инулинът действа като пребиотик, като стимулира растежа и функциите на полезните бактерии. Основната концепция на продукта обхваща включването на живи видове бактерии (лактобацили, бифидобактерии и пропионови бактерии), които играят ключова роля за поддържането на здравословната микрофлора на чревния и урогениталния тракт при жените.

Близостта между чревния изход и урогениталната система води до взаимно влияние на микробиомите на двете системи. Проучванията показват често срещано съвпадение на дисбиоза във влагалището и в червата, което акцентира върху значението от едновременното коригиране на микробния баланс в тези системи. Тъй като червата служат като “резервоар” на бактерии, които могат да се преместят към урогениталния тракт, използването само на вагинални лекарствени препарати понякога не е напълно ефикасно. Ето защо е критично важно да се обръща внимание на “асимптоматичните нарушения на микробния баланс, които могат да предизвикат развитието на хронични заболявания на репродуктивната система.

Профилактичното използване на Панбиолакт Де-Фем ще коригира микробиоценозата в урогениталния тракт и ще предотврати възможни усложнения. Патентованата технология за микрокапсулиране гарантира, че живите бактерии остават активни след преминаването през киселинната среда на стомаха и успешно колонизират червата.

Показания за употреба:

 • Профилактика и корекция на нарушения на микробиоценозата на червата и гениталния тракт на жените;
 • За възстановяване на нормалната чревна микробиоценоза след излагане на неблагоприятни фактори, вкл. след тежко заболяване, антибактериална, хормонална, химиотерапия или лъчетерапия.;
 • Като допълнително средство за разстройства на храносмилателната система (диария, диспептични разстройства, метеоризъм, отравяне и др.)
 • При чревни инфекции, кандидоза;
 • При алергични заболявания и атопичен дерматит;
 • За профилактика на чревни разстройства при промяна на диетата, климата, пътуването.

Количество: 60 капсули

Тегло с опаковката: 165 гр.

Размер с опаковката: 55*55*100 мм

Име на компонентите Съдържание, mg
1 капсула 2 капсули
1 Селективна суха бактериална биомаса BB-Br серия “Panbiom” (Bifidobacterium breve) 80 160
2 Селективна суха бактериална биомаса PR-Frd серия “Panbiom” (Propionibacterium freudenreichii) 60 120
3 Селективна суха бактериална биомаса LB-Ac серия “Panbiom” (Lactobacillus acidophilus) 50 100
4 Селективна суха бактериална биомаса LB-Cs серия “Panbiom” (Lactobacillus casei) 40 80
5 Селективна суха бактериална биомаса LB-Sl серия “Panbiom” (Lactobacillus salivarius) 25 50
6 Селективна суха бактериална биомаса LB-Rm серия “Panbiom” (Lactobacillus rhamnosus) 25 50
7 Хидролизирана суха биомаса “ULTRALIZATE PEPTIDE BB-Ad” (Bifidobacterium adolescentis) 12.5 25
8 Хидролизирана суха биомаса “ULTRALIZATE PEPTIDE BB-Ln” (Bifidobacterium longum) 12.5 25
9 Хидролизирана суха биомаса “ULTRALIZATE PEPTIDE LB-Bg” (Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) 12.5 25
10 Хидролизирана суха биомаса “ULTRALIZATE PEPTIDE ST-Tr” (Streptococcus thermophilus) 12.5 25
Хранителна стойност на 100 г. продукт: протеини – 14 г., мазнини – 0,1 г., въглехидрати – 24 г.

Енергийна стойност на 100 грама продукт:  1340 kJ / 320 kcal

 Начин на употреба: за възрастни, една капсула 1 път на ден по време на хранене. Курсът на прием е 1 месец. Курсът трябва да се повтаря 2 пъти годишно.

В комбинация с антибактериални / противогъбични лекарства – за възрастни, по една капсула 2 пъти на ден по време на хранене (поне 3 часа след прием на антибактериални / противогъбични лекарства). Курсът на прием е 1 месец.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба.

Shopping Cart
Scroll to Top