Панбиолакт, 60 капс.

(1 клиентски отзив)

76,00 лв.

Панбиолакт е синбиотик за възстановяване на нормалната чревна микрофлора

Синбиотикът от ново поколение ,,Панбиолакт“ е иновационен продукт, разработен с помощта на напредналите технологии и използване на съвременните постижения в областта на биотехнологиите. Създаден на базата на обедидени пробиотични микроорганизми, пребиотични съединения, ензими и цистеин, продуктът предлага ефикасен контрол и поддържане на хармонията в червата и баланса на микробната популация.

Подходящ за хора с непоносимост към лактоза и млечни продукти.

Панбиолакт представлява иновативен продукт с множество ползи, предназначен за възстановяване на нормалната флора и баланса на червата. Приложението му е обширно и включва следните сфери:

 1. Възстановяване на нормалната чревна флора след въздействие на неблагоприятни фактори, включително след тежки заболявания, антибактериални, хормонални, химиотерапевтични или радиационни терапии.
 2. Регулира процесите, свързани с дисбиозата, като намалява натрупването на токсини и предотвратява възпалението на чревната лигавица.
 3. Безопасно за потребители с непоносимост към млечни продукти.
 4. Съкращаване на продължителността на терапията при дисбиоза, благодарение на високата концентрация на единици образуващи колонии в дневната доза, както и способността на бактериалните щамове да колонизират червата и да потискат патогенните микроорганизми.

Продуктът може да бъде използван в следните случаи:

 • За възстановяване на нормалната чревна флора след излагане на неблагоприятни фактори, включително след сериозни заболявания или след приложение на антибиотици, химиотерапия или радиация.
 • Като допълнителна терапия при храносмилателни разстройства (диария, диспепсия, метеоризъм, отравяне и други), червни инфекции и кандидоза.
 • При алергични заболявания и атопичен дерматит.
 • За профилактика на чревни разстройства при промяна на диетата, климата или пътувания.

Пробиотични бактерии

Пробиотичните бактерии в комплекса представят съчетание от 7 живи щама бифидо- и лактобактерии, както и микроорганизми от пропионова киселина, с концентрация от 5,6 милиарда (5,6×109) CFU / 2 капсули

Бактериални щамове:

 • Физиологични за червата на възрастен;
 • Проявяват изключителна способност за активно размножаване и заселване на епитела;
 • Изявяват силна антагонистична активност срещу вредни микроорганизми;
 • Култивирани в среда, освободена от млечни продукти, не съдържат лактоза и млечни протеини, което ги прави безопасни за хора с хранителна чувствителност към такива продукти;
 • Защитени с иновативна технология на микрокапсулиране, което ги предпазва от агресивни въздействия в храносмилателната среда;
 • Притежават висока метаболитна активност и могат да произвеждат незначителни количества захари (като маноза, рибоза и други) от растителни олигозахариди, триглицериди и органични киселини. Тези вещества са от съществено значение за метаболизма на протеини, мазнини и въглехидрати;
 • Подпомагат увеличаването на полезната чревна микрофлора, възстановяват микробния баланс, намаляват пропускливостта и възпалението на епитела на червата и стимулират имунната система.

Пребиотични компоненти:

 • Екстракт от топинамбур (богат на инулин) – предоставя хранителна среда и специфично стимулира растежа, метаболитната активност и възстановяването на пробиотичната чревна микрофлора.
 • Парааминобензоената киселина (витамин В10) е растежен фактор за пробиотичните бактерии. Тя помага за поддържане на баланса на микробите в червата, стимулира производството на интерферони и подобрява защитната функция на организма.
 • Възможността за обогатяване на синбиотичната формула с ензими и цистеин ви позволява допълнително да регулирате процесите, свързани с дисбиозата (натрупване на токсини и възпаление на чревната лигавица).

ЕНЗИМИ

Ензимите играят важна роля в подпомагането на разграждането на хранителните компоненти, особено когато те са засегнати от дисбиоза, чревни инфекции или нарушения във функционирането на стомаха, черния дроб и жлъчния мехур. Те предотвратяват процесите на ферментация и гниене, намаляват натрупването на ендотоксини и ограничават растежа на гъбична флора. Например, папаинът е ензим, който катализира хидролизата на протеините, докато лактазата насърчава усвояването на млечните продукти.

ЦИСТЕИН

Цистеинът играе важна роля в подобряването на неспецифичната бариерна функция на червата. Той стимулира синтеза на муцини, които предпазват чревния епител от въздействието на храносмилателни сокове, микроорганизми и токсини. Цистеинът също така помага за възстановяване на цялостта на червата и проявява противовъзпалителен ефект. Той може да помогне и при симптомите на синдром на раздразнените черва и да насърчи растежа на полезната микробиота.

В опаковката: 60 бр. капс.

Тегло на опаковката: 165 гр.

Състав: топинамбур, селективна суха бактериална биомаса Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium animalis, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Propionibacterium freudenreichii, лактаза, парааминобензоена киселина, папаин, цистеин, никотинамид, рибофлавин.

Компонент Количество в дневна доза (2 капсули) Препоръчителна дневна нужда (RDA)
Топинамбур 200 mg
Селективна бактериална биомаса BB-Bf серия „Panbiom“ (Bifidobacterium bifidum) 1.6×109 CFU
Селективна бактериална биомаса BB-An серия „Panbiom“ (Bifidobacterium animalis) 6×108 CFU
Общо бифидобактерии: 2.2×109 CFU 5×108 – 5×1010 CFU / ден
Селективна бактериална биомаса LB-Cs серия „Panbiom“ (Lactobacillus casei) 1.2×109 CFU
Селективна бактериална биомаса LB-Pl серия „Panbiom“ (Lactobacillus plantarum) 6×108 CFU
Селективна бактериална биомаса LB-Bg от серията „Panbiom“ (Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) 6×108 CFU
Селективна бактериална биомаса LB-Ac от серията „Panbiom“ (Lactobacillus acidophilus) 2×108 CFU
Общо лактобацили: 2.6×109 CFU – 5×107-5×109 CFU / ден
Селективна бактериална биомаса PR-Frd серия „Panbiom“ (Propionibacterium freudenreichii) 8×108 CFU 107 – 108 CFU / ден
Лактаза 40 mg
Парааминобензоена киселина 8 mg
Папаин 6 mg
Цистеин 5 mg
Никотинамид (витамин В3) 0.81 mg
Рибофлавин (витамин В2) 0.07 mg
Инулин 35.84 mg

Хранителна стойност на 100 грама продукт: протеини – 15 g, мазнини – 0,1 g, въглехидрати – 20 г. Енергийна стойност на 100 грама продукт: 920 kJ / 220 kcal

Помощни вещества: неутрални гранули (носител), талк (средство против слепване), силициев диоксид (Neosil GP) (средство против слепване), инулин (носител), калциев стеарат (средство против слепване), шеллак (носител), хидроксипропил метилцелулоза (носител), полиетиленов оксид ( носител), желатинова капсула (желатин, глицерин).

 

1 отзив за Панбиолакт, 60 капс.

 1. Г. Бонева (потвърден клиент)

  От скоро ползвам този продукт, но към момента мога да кажа, че ми се отразява много добре. Аз съм с доста влошен микробиом и алергии, автоимунитет и наистина усещам положително въздействие от пробиотика.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top