Спрей “ИммуЛиз Актив”

24,00 лв.

“Иммулиз Актив” е имуномодулатор с локално действие на базата на лизати от пробиотични бактерии, лизозим и фитоекстракти

Спреят за устна кухина и гърло „ИммуЛиз Актив“ е имуностимулатор с локално действие и съдържа ултрализати от пробиотични бактерии, лизоцим и фитоекстракти. Този нов продукт използва комбинация от имуномодулатори, произведени от микробни и растителни източници, за да подобри имунната функция.

Той може да се използва в следните случаи:

 1. За профилактика на заболявания на горните дихателни пътища, като създава защитна бариера в устната кухина.
 2. Заедно с имуномодулиращи препарати като допълнителна профилактика.
 3. Когато има първи признаци на заболявания на гърлото (като простуда, грип, остри респираторни вирусни инфекции), той намалява дискомфорта и може да се използва като част от комплексна терапия.
 4. При възстановяване след заболявания.
 5. След стоматологични процедури, като пломбиране, протезиране, отстраняване на зъб и почистване на зъба от зъбен камък.

Спреят “ИммуЛиз Актив” помага за възстановяването на микрофлората на устната кухина, като осигурява антибактериално, противовирусно, регенериращо и противовъзпалително действие, като същевременно повишава съпротивляемостта и устойчивостта на организма към инфекциите на дихателната система.

Какво има вътре?

В спрея се използват ултрализати от бактерии – средство от ново поколение, което създава имунен отговор на организма, като стимулира синтеза на имуноглобулини. Те привличат имунните клетки на организма, които убиват болестотворните бактерии. Ултрализатите са части от бактерии и затова са безопасни, не предизвикват алергични реакции и могат да се приемат от хора, които имат непоносимост към живите пробиотици.

Преимуществата на ултрализатите са, че се получават посредством ферментационна хидролиза, която позволява да се запазят аминокиселините и витамините, като се отстранява токсичния ефект. Спреят е ефективен и безопасен начин за възстановяване на здравето на устната кухина и борба с инфекциите на дихателната система.

В продукта са включени два важни компонента – лизати от бактериите Bifidobacterium longum и Lactobacillus salivarius. Тези лизати представляват фрагменти от разрушените клетки на бактериите, които имат способност да активират имунната система на организма.

Важно е да се спомене, че лизатите от Bifidobacterium longum и Lactobacillus salivarius имат и антиалергични и антитоксични свойства, което ги прави особено полезни за хора, които страдат от алергии и различни видове токсини. Отличителното качество на спрея е, че този продукт е безопасен за употреба и не предизвиква нежелани реакции или алергии.

Приемът на Иммулиз спомага за укрепване на имунитета, защитава организма от възпаления и заболявания, а също така и ускорява процеса на зарастване на рани.

 Лизатът на „Bifidobacterium longum” е показал значително висока способност за индуциране на имуномодулатора интерлейкин-10 (IL-10). Последният е способен да влияе на метаболизма на клетките и тъканите в организма, да активира имунните клетки. Интерлейкин-10 защитава организма от излишно въздействие на мощни възпалителни фактори, които могат да повредят тъканите, както и да предотвратят вероятността от автоимунни реакции. Автоимунните реакции възникват когато имунната система на човека започне да възприема собствените си тъкани като чужди и да ги поврежда.

Лизатът на Lactobacillus salivarius, който се извлича от слюнката на човека, съдържа бактериоцин, който намалява конкуренцията между бактерии и потиска патогенните микроорганизми. Това влияе на имунната система на човека. Екзополизахаридите в състава му имат детоксикиращ ефект.

Ферментът Лизоцин, който разрушава стените на бактериите и има имуномодулиращо, противовъзпалително и стимулиращо действие, е известен като ЗАЩИТЕН ФЕРМЕНТ. Той е специфичен за класа на хидролазите и е в състояние да разрушава клетъчните мембрани на бактериите. Този фермент е наличен в различни части на човешкия организъм, включително сълзите, слюнката, кърмата, черния дроб и далака, в слизестата повърхност на носоглътката и стомашно-чревния тракт и играе ролята на бариера, защитавайки организма от вредни агенти. Има малък размер, съдържащ 129 остатъка от аминокиселини.

Растителни екстракти от евкалипт, лайка, жълт кантарион, бергения и бял равнец са известни с техните антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни свойства. Тези екстракти са особено ефективни при лечение на възпаления в устната кухина и гърлото.

Етеричното масло от мента е известно с противовирусни и антибактериални свойства. То може да омекоти кожата и да оказва противовъзпалително действие.

Маслото от мента е известно с противомикробни свойства, особено по отношение на златния стафилокок и други спорообразуващи бактерии. Ментовото масло съдържа азулен, който има противовъзпалителни и капиляро-укрепващи свойства.

Ето 5 причини да изберете продукта “ИммуЛиз Актив”:

 • Подобрява местния имунитет и увеличава съпротивляемостта на дихателната система към инфекции;
 • Обезпечава ефективна антибактериална и противовирусна защита;
 • Абсолютно безопасен за употреба и подходящ за цялото семейство;
 • Удобна форма на продукта във вид на спрей, която позволява използване във всякакви условия;
 • Подпомага регенерацията на слизестите покрития на устната кухина и носа и има противовъзпалителен ефект;
 • Стимулира реактивните сили на организма, оказва умерено противовъзпалително и разсейващо секретите действие;
 • Нетоксичен и често се назначава от лекарите в състава на комплексна терапия
Количество: 30 мл.
Тегло с опаковката: 45 гр.
Размер с опаковката: 30*30*125 мм.

Приложение: Напоявайте устната кухина с едно или две щраквания 2-3 пъти на ден, след хранене или между храненията. Не поглъщай. Разклатете преди употреба.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към компонентите на спрея.

Съхранявайте при температура не по-ниска от +5 o C и не по-висока от +25 o C, избягвайте пряка слънчева светлина.

Дата на производство / Срок на годност: виж върху опаковката.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Спрей “ИммуЛиз Актив””

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top