ACE R-защита, 60 капс.

67,00 лв.

ACE R-защита е антиоксидантен комплекс: витамини А, С, Е, ресвератрол и пропиоселен

Оксидативният стрес е патологично състояние, при което окислителните процеси превишават капацитета на защитната антиоксидантна система на организма. Придружен е от увреждане и смърт на клетките в резултат на излагане на свободни радикали. Свободните радикали се образуват във всеки организъм, но при определени условия нивото им значително нараства. Това се наблюдава при развитието на адаптационен синдром (стрес), при повечето остри и хронични заболявания, наранявания, хирургични интервенции, интоксикации и употребата на някои лекарства, употребата на “вредни” храни и лоши навици, при прекомерно физическо натоварване и продължително нервно напрежение, както и при излагане на вредни фактори на околната среда.

Оксидативният стрес е опасен за здравето: доказано е, че води до увреждане на клетките и развитие или прогресиране на заболявания, включително сърдечно-съдови (коронарна болест на сърцето, хипертония), захарен диабет, канцерогенеза, увреждане на ЦНС (болест на Паркинсон и Алцхаймер) и други негативни последици, а също така води до преждевременно стареене на тялото. В случай на недостатъчно функциониране на собствените антиоксидантни механизми на организма, в допълнение към елиминирането на факторите на оксидативния стрес, се препоръчва приемането на биологично активни комплекси с насочено действие.

ACE R-защита е уникален комплекс с научно доказано действие, който спомага за възстановяване на пероксидната хомеостаза (баланса на концентрациите на прооксидантни и антиоксидантни компоненти), предотвратявайки негативните ефекти на свободните радикали.

Предимства на комплекса:

 • Висока бионаличност на комплекса;
 • Синергично действие: ефективна комбинация и оптимални дозировки на компонентите;
 • Пропионови бактерии в състава;
 • Мека желатинова капсула, която запазва всички свойства и е лесна за използване;
 • Удобен прием: 1 капсула на ден.

Показания за употреба:

 • В комплексна терапия и за профилактика на хронични заболявания;
 • За профилактика и в комплексното лечение на вирусни и бактериални инфекции, вкл. тип коронавирус;
 • За предотвратяване развитието на сърдечно-съдови, невродегенеративни и други заболявания;
 • Подкрепа на имунната система и щитовидната жлеза;
 • Различни видове интоксикации;
 • Повишаване на радиорезистентността (устойчивостта на радиация);
 • Anti-age и козметичен комплекс.

Принцип на лекарството: Бета-каротинът е най-разпространената форма на витамин А. Той е антиоксидант, който има имуностимулиращи и адаптогенни свойства, помага за предотвратяване на неоплазми и сърдечно-съдови заболявания, подпомага регенеративните процеси в епитела на кожата и лигавиците и осигурява образуването на зрителния пигмент родопсин. За разлика от витамин А, бета-каротинът във високи дози няма токсични свойства и не предизвиква хипервитаминоза.

Витамин С е незабавен антиоксидант, който инхибира окисляването в началния етап. Има изразени противовъзпалителни свойства, укрепва имунната система, повишава устойчивостта към инфекциозни и вирусни заболявания, ускорява възстановителните процеси, активира производството на интерферон и антитела. Под формата на натриев аскорбат има мек ефект върху лигавицата на стомашно-чревния тракт и се усвоява лесно от организма. Под формата на аскорбил палмитат, той допринася за удължаване на антиоксидантния ефект и напълно запазва активността на витамин С за дълго време.

Алфа-токоферолът (витамин Е, витамин “красота и младост”) – помага за инхибиране на пероксидацията на ненаситени мастни киселини. Той е естествена част от клетъчните мембрани и ги предпазва от действието на свободните радикали. Поддържа еластичността на кожата, нормализира пигментната обмяна, важен е за функционирането на нервната, мускулната, репродуктивната и имунната системи. Намалява риска от тромбоза.

Ресвератролът е фитонутриент, който стимулира собствената си антиоксидантна система, повишавайки синтеза на ензимите – каталаза, пероксидаза и супероксид дисмутаза.

“Пропиоселен” е лизат от пропионово-кисели бактерии със селен в лесноусвоима органична форма (селеноцистеин, селенометионин). Лесно се усвоява и натрупва в организма. Насърчава синтезата на собствените антиоксидантни ензими и участва в работата на имунната и детоксикационната системи на организма. Положителен ефект върху плодовитостта.

Маслото от калина е източник на натурален витамин С, Е, редки Р и К, провитамин А, микроелементи – цинк, желязо, манган, естествени 13 аминокиселини, както и ненаситени мастни киселини – линолова и олеинова.

Маслото от морски зърнастец е източник на витамини А, Е, К, флавоноиди, танини, фитостероли и фосфолипиди. Стимулира репаративните процеси в кожата и лигавиците. Има противовъзпалително, тонизиращо и антиоксидантно действие.

Пшеничното масло е източник на Омега-6 полиненаситени мастни киселини и витамин Е. Помага за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, поддържа нормални нива на холестерола, подобрява състоянието на кожата, укрепва косата и нокти.

Количество: 60 капсули
Тегло с опаковката: 80 гр
Размер с опаковката: 50*50*90 мм

Състав: Бета-каротин, витамин С (натриев аскорбат, аскорбил палмитат), витамин Е (токоферол ацетат, смес от естествени токофероли), пропиоселен (лизат на бактериите на пропионовата киселина със селен), ресвератрол, масло от калина, масло от морски зърнастец, масло от пшеница.

Приемът на 1 капсула (препоръчителна дневна доза) осигурява:

Наименование на показателя мг % от РСП1/АУП2
Витамин С 90 1501*
Витамин Е 15 1501*
Бета-каротин 7,5 1502*
Селен 0,021 301
Ресвератрол 9 302
Хранителна стойност на 100 g продукт: протеини – 15 g, мазнини – 49 g, въглехидрати – 0,1 g. Енергийна стойност на 100 грама продукт: 2180 kJ / 520 kcal

1RSP – препоръчителното ниво на дневна консумация в съответствие с Приложение 2 към TR CU 022/2011.

2AUP – адекватно ниво на дневна консумация в съответствие с Приложение 5 към Единните санитарно-епидемиологични и хигиенни изисквания за стоки, подлежащи на санитарно-епидемиологичен надзор (контрол) на ЕАЕС. * – не превишава горната допустима консумация.

Начин на употреба: възрастни приемат по 1 капсула дневно по време на хранене. Продължителността на приема е 1 месец. Ако е необходимо, приемът може да се повтори.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите, бременност и кърмене. Преди употреба се препоръчва да се консултирате с лекар.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ACE R-защита, 60 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top