полипреноли

Полипреноли – природната сила, извлечена от Сибирска ела

Полипренолите са предмет на дългогодишни и задълбочени изследвания както в Русия, така и в други страни, продължили над двадесет години. В резултат бяха открити техните уникални свойства. Те играят роля във възстановяването на повредените клетки на тялото, укрепват техните естествени мембрани и предпазват здравите клетки от множество опасности.

Полипренолите имат и много други доказани лечебни свойства. Полипренол фосфатите активират пролиферацията на стволови клетки и последващото им освобождаване от костния мозък в кръвта. Това е много важно, тъй като с остаряването на тялото броят и активността на стволовите клетки непрекъснато намалява и тялото става по-податливо на инфекциозни заболявания и такива, свързани с възрастта. Освен това, фосфатите на полипренолите намаляват нивата на “лошия” холестерол и разполагат с антиоксидантна активност, забавяйки процесите на стареене. В терапевтични дози, те демонстрират пряка антивирусна активност срещу множество вируси, включително парамиксовируси, тогавируси и херпес вируси, и стимулират ключови параметри на имунната система, като бактерицидната активност на кръвния серум и фагоцитозата. Полипренол фосфатите също така инхибират активността на един от основните противовъзпалителни цитокини, който действа като контрарегулатор на глюкокортикоидите, и на липоксигеназата – ключов възпалителен ензим.

Полипренолите не се нуждаят от изкуствено създаване, тъй като природата сама ги е предоставила в изобилие в зеленината на иглолистните дървета. Боровете, елите, листвениците и други иглолистни са известни със своите лечебни свойства от дълбока древност. Въпреки това, процесът на екстракция на полипренолите в тяхната непокътната форма е комплексен и изисква значителни усилия и време. Благодарение на научните постижения, изследователи разработиха уникална технология, която позволява да се извлекат полипренолите от борови иглички и да се трансформират в активна форма, готова за използване.

За човека, полипренолите представляват незаменим източник на важни молекули – долихоли, ключови за множество физиологични процеси в организма. В Русия полипренолите са включени в списъка на жизненоважните компоненти за човешкото тяло заедно с витамини, микроелементи и други вещества. Освен това, полипренолите се оказват изключително ефикасни при външно приложение, като бързо лекуват рани, порязвания и раздразнения.

Какво представялват полипренолите?

Полипренолите представляват мазна течност без примеси. Нейният цвят варира от светлооранжев до червено-оранжев, като притежава специфичен вкус и аромат. Те са най-важната група уникални естествени биорегулатори и са естествени аналози на човешкия транспортен липид долихол, като служат като строителен материал за повредените клетки. Полипренолите от сибирска ела спомагат за стабилизирането на клетъчните мембрани и подпомагат възстановяването на клетките в черния дроб и други органи, стимулирайки енергийния обмен и регенеративните процеси.

В човешкото тяло долихолите са концентрирани във важни органи като панкреаса, мозъка, сърцето, бъбреците, черния дроб, далака, където играят ключова роля за физикохимичните и функционални характеристики на клетъчните мембрани. Приеманите орално полипреноли се абсорбират и преобразуват в долихол в черния дроб, участвайки в синтеза на гликопротеини, жизненоважни за клетъчните мембрани и имунния статус. Увреждането на мембраните при заболявания и стрес води до загуба на долихол, което нарушава клетъчната функционалност. Добавянето на полипреноли помага за възстановяването на тази загуба, поддържайки стабилността и регенерацията на клетъчните мембрани.

Допълнителният прием на растителни полипреноли в организма стимулира имунната система , повишава активността на антиоксидантната защита, активно влияе върху метаболизма на липидите, мазнините и протеините, активира репаративните и регенеративните процеси и в резултат на това възстановява структурата и функцията на органите .

Ефективни свойства

1. Хепатопротективен ефект
• Възстановяват хепатоцитите, подпомагайки регенерацията на черния дроб
• Намаляват възпалителните процеси в черния дроб
• Предпазват черния дроб от въздействието на токсични вещества (алкохол, лекарства и други)
• Нормализират чернодробната функция
• Подобряват състоянието на черния дроб след инфекции

2. Активиране на антиоксидантната защита
• Проявяват антиоксидантна активност, защитавайки организма от свободните радикали
• Повишават активността на ензимите супероксид дисмутаза и каталаза

3. Нормализиране на липидния спектър в кръвта
• Намаляват нивото на холестерол
• Повишават нивото на липопротеините с висока плътност, намаляват нивото на тези с ниска плътност
• Намаляват риска от развитие на атеросклероза
• Имат превантивен и терапевтичен ефект при заболявания на сърдечно-съдовата система, причинени от нарушения на липидния метаболизъм

4. Имуностимулиращ ефект
• Стимулират производството на естествен интерферон
• Активират фагоцитната активност на макрофагите
• Повишават неспецифичната резистентност на организма

5. Невропротективен и ноотропен ефект
• Подобряват когнитивната функция
• Нормализират нивото на невротрансмитерите
• Имат антидепресивен ефект
• Регресия на симптомите на абстиненция

Действие върху организма

Концентратът на полипренолите спомага за борба с хроничното пренапрежение на водещите органи и системи на тялото (сърдечно-съдова система, стомашно-чревен тракт, имунна система, централна и периферна нервна система), оптимизира възстановителните процеси и повишава физическата работоспособност, възстановява и поддържа физическото и психическото здраве. Той се препоръчва за регенерация на водещите органи и системи с цел поддържане на отлично здраве. Препоръчва се за употреба след и по време на висок физически и емоционален стрес (по схема от 3 месеца, след три – само 2 курса годишно).

Препоръчителни дози:
Концентратът на полипренолите е суровина за създаване на биологично активни комплекси (БАК) и фармацевтични продукти.
В съответствие с решение на Комисията на Митническия съюз от 07.04.2011 г. N 622 „За изменение на Единните санитарно-епидемиологични и хигиенни изисквания за стоки, подлежащи на санитарно-епидемиологично наблюдение (контрол)“, полипренолите са включени в списъка на жизненоважни компоненти за човешкото тяло; Адекватното ниво на прием (AUL) на полипреноли е 10 mg /ден, максимум – 20 mg/ден.

След като разгледахме в дълбочина полипренолите и техните изключителни ползи за здравето, е важно да споделим с вас, че предлагаме специално разработени биоактивни комплекси, обогатени с тези ценни вещества. Нашата серия включва три уникални продукта, насочени към регенерация и подкрепа на ключови органи в нашето тяло: черен дроб, сърце и мозък. Всяка формула е създадена с цел да максимизира ползите от полипренолите, като по този начин предлага целенасочена подкрепа за вашето здраве и благополучие. Открийте как нашите биоактивни комплекси могат да ви помогнат да поддържате и възстановите здравето на тези изключително важни органи.

Shopping Cart
Scroll to Top