Супер Шилд, 80 капс.

87,00 лв.

Супер Шилд надеждно подкрепя и защитава имунитета

Замърсената околна среда, непрекъснатото напрежение, умствената и физическата умора, патогените с бактериален и вирусен произход водят до отслабване на защитните механизми на организма. Основният защитник срещу инфекциозните атаки е имунната система. Тя е естествен пазител на организма, който идентифицира и унищожава всички чужди агенти, които проникват в него, като по този начин го защитава от вредни външни въздействия.

Супер Шилд Актив е биологично активен комплекс, който укрепва и поддържа имунната система. Той коригира дисбаланса, предизвикан от негативните външни фактори, връщайки имунитета към неговите нормални функционални нива. Това допринася за увеличаване на ефективността и издръжливостта на организма.

Изключителното въздействие върху имунната система, предоставено от Супер Шилд Актив, се основава на прецизното съчетание на елементите в неговия състав. Сливането на разнообразни съставки от растителен, животински, бактериален и гъбичен произход прави формулата на продукта уникално ефективна. Тя действа комплексно, не само върху имунната система, но и директно върху патогените, ускорявайки възстановяването и предпазвайки от потенциални усложнения.

Компонентите от растения, включени в комплекса, са спрециално подбрани за стимулиране и подкрепа на клетъчния и локаления имунитет.

Полизахаридите и фенолните съединения в екстракта от ехинацея усилват производството на интерферон и повишават активността на фагоцитните клетки. Те също така стимулират левкопоезата, което засилва способността на организма да се защитава от вредни микроорганизми. Антивирусните свойства на екстракта от листа на маслина се проявяват чрез двойно действие: прекъсване на вирусната репликация (тяхното разпространение) и усилване на синтеза на имунокомпетентни клетки (Т-лимфоцити и клетки-убийци), които укрепват имунната отбрана. Освен това, екстрактът от листата на маслина притежава бактериостатичен ефект.

Екстрактът от джинджифил предоставя противовъзпалително и антипиретично (понижаващо температурата) действие, което спомага за ускоряване на процеса на възстановяване. Китайският кордицепс включва полизахариди, които активират имунната система, повишават устойчивостта на организма срещу инфекции и стимулират метаболитните процеси в чернодробните клетки.

Екстрактът от корен на астрагал има диуретичен ефект, който е особено полезен при патологични състояния, изискващи елиминиране на токсини от тялото. Освен това, астрагалът проявява антиоксидантни и противотуморни свойства. Андрографисът е билка, чийто екстракт има противовирусни свойства, благодарение на андрографолидите в него, които блокират формирането на протективна обвивка около вируса, водейки до неговата неспособност да преживее. Също така, този екстракт стимулира тялото да увеличи производството на интерферони, което е от ключово значение за борбата с инфекциите.

Екстрактът от кората на Пау Д’Арко (Табебуя импетигиноса) оказва мощен антимикробен ефект, като блокира ключови енергийни пътища в патогенните клетки. Лизатите от бифидобактерии и пропионови бактерии засилват локалния имунитет и създават механизъм, чрез който имунната система може ефективно да разпознава и реагира на инвазивни патогени.

В биологично активния комплекс се включва и коластра от крава, която е изключително ценна заради съдържанието си на микроелементи, витамини, ензими, стимулиращи имунната система, и имуноглобулини Ig A и Ig G, които предоставят защита на различни нива. Ig A има активна роля в защитата на лигавиците на дихателните пътища, очите, устата, носа и стомашно-чревния тракт. Ig G, когато е в кръвния поток, се свързва с инфекциозни агенти и по този начин подпомага образуването на имунитет без директно излагане на организма на инфекцията.

Бета-глюканът е естествен полизахарид с органичен произход, който се добива от дрожди и определени видове гъби. Този състав има изключителна термоустойчивост, благодарение на която може да издържа на значителни температурни колебания. Аналогично на ролята на пеницилина в областта на антибиотиците, бета-глюканите са изключително важни за подкрепата на имунната система, като стимулират активността на имунните клетки, включително макрофагите, Т-лимфоцитите и NK клетките.

Предимства на комплекса:

 • Многостранно действие;
 • Безопасност (компоненти от растителен произход);
 • Висока биодостъпност;
 • Липса на резистентност при продължителна употреба;
 • Среда без лактоза за отглеждане на пробиотични бактерии;
 • Фармакологична ефикасност на компонентите.

Показания:

 • Случаи на имунен дефицит поради стрес, умора от умствена и физическа работа;
 • Остри инфекции на дихателните пътища;
 • Респираторни заболявания;
 • Промени в имунната система по време на пубертета;
 • Неуспешно имуномодулиращо лечение с разнообразни медикаменти;
 • Възстановяване след химиотерапия и употреба на цитостатици.

Състав: 1 капсула с тегло 570 мг. съдържа: екстракт от пурпурна ехинацея, екстракт от листа на маслина, аскорбинова киселина (витамин С), екстракт от корен на астрагал, бета-глюкан, коластра от крава, екстракт от андрографис, китайски кордицепс , екстракт от пау д’арко, екстракт от корен от джинджифил, лизати пробиотични микроорганизми Bifidobacterium breve, Propionibacterium freudenreichii.

Начин на употреба: възрастни по 2 капсули 2 пъти дневно по време на хранене. Продължителността на приема е 20 дни, почивката е 10 дни. Ако е необходимо, курсът може да се повтори.

Приемът на 4 капсули осигурява следното:
витамин С – 180 mg – 300%, олеуропеин – 20 mg – 100%, хидроксиканелени киселини (кафтарова и цикория) – 10 mg – 100%; бета-глюкани – 100 mg – 50% от препоръчителната дневна нужда.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост към някой от компонентите, бременност и кърмене. Преди употреба е препоръчително да се консултирате с лекар.

Съхранява се при стайна температура на сухо, защитено от светлина и недостъпно за деца място.

След отваряне да се съхранява в хладилник.

Не е лекарство.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Супер Шилд, 80 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top