Поли Цетразин, 40 капс.

69,00 лв.

Поли Цетразин е антибактериален растителен комплекс с антивирусно и противовъзпалително действие

Изчерпан

Възползвайки се от модерните постижения в биотехнологията, Артлайф представя природен антибиотик – хранителна добавка, известна като “Поли-Цетразин“. Този продукт притежава антибактериални, антивирусни, антипротозойни, фунгицидни и противовъзпалителни свойства, също така има и адаптогенни качества и подобрява имунитета.

Показания за употреба:

 • Като част от комплексната терапия при инфекциозни заболявания на горните дихателни пътища, като хроничен фарингит, тонзилит, риносинузит, трахеит и трахеобронхит;
 • За предотвратяване на обостренията на хронични инфекции;
 • За повишаване на имунитета по време на сезона на респираторни вирусни инфекции (ARVI);
 • За предотвратяване на рецидиви на хронична херпес-вирусна инфекция;
 • Като част от комплексната терапия на различни микози, като кандидоза, онихомикоза и трихофитоза;
 • Като общо-укрепващо средство след инфекциозни или вирусни заболявания.

Комплексните предимства включват:

 • Селективно действие – унищожава патогените, запазвайки полезната микрофлора.
 • Липса на резистентност – патогенните микроорганизми не развиват устойчивост към растителните антимикробни агенти.
 • Широк спектър на действие – съставките имат многокомпонентна формула, която действа срещу бактерии, вируси и гъбички.
 • Подобряване на имунитета – положително влияе върху чревната микрофлора и подпомага формирането на по-силен имунен отговор.
 • Клинично доказана ефективност.

Механизъм на лекарствено действие:

В съответствие с принципа на лекарственото действие, тази формула използва екстракт от исландска цетрария. Той проявява антибактериални и противовъзпалителни свойства и селективно влияе върху патогенните микроорганизми, без да нарушава нормалната микрофлора. Той е активен срещу бактерии като Streptococcus pyogenes, Enteroccocus faecalis, Enteroccocus faecium, Staphylococcus aureus, Bacteroides spp., Clostridium perfingens, Propriinibasterium acnes и туберкулоза. Също така, проявява антивирусна активност срещу херпес симплекс, Епщайн-Бар вирус и гъбички като Penicillium Frequentas, Verticillium alboatrium и Fusarium moniliforme.

Допълнително, постбиотичният метафилтрат “Субтизим” се състои от метаболити на пробиотични микроорганизми. Тези метаболити съдържат разнообразни биологично активни съставки като бактериоцини, антибиотични вещества, бета-глюкани, полипептиди, липопептиди и други. Те имат способността да се борят с инфекцията, лишавайки я от жизненост. Проявяват бактерицидно и бактериостатично действие върху патогенни микроорганизми и гъбички, без да засягат полезната чревна микрофлора.

Антибактериалните свойства на лизозима го правят важна част от естествения имунитет на организма. Този ензим се среща в лигавиците на дихателните пътища, устата и очите. Лизозимът изпълнява водеща роля в унищожаването на бактериалните клетъчни стени чрез хидролиза на пептидогликан и стимулира активността на неутрофилите и макрофагите. Той се използва основно в лечението на инфекциозно-възпалителни и гнойно-септични заболявания.

Андрографисът, от своя страна, е мощен имуностимулант. Той действа активно срещу различни видове вируси и има противовъзпалителен ефект. Растението стимулира производството на интерферон и инхибира вирусните гликопротеини, които образуват обвивката на вирусите. Това предотвратява проникването на вирусни частици в човешките клетки и тяхното размножаване. Доказана е високата ефективност на андрографиса срещу грипни и херпес симплекс вируси. Растението се счита за естествен антибиотик, който има по-малко странични ефекти и противопоказания в сравнение с традиционните антибактериални лекарства. То стимулира производството на специфични антитела в организма, насочени срещу различни патогенни бактерии, включително Staphylococcus aureus, бактерии от рода Borrelia, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Salmonella, Shigella и други, както и бактерии, причиняващи туберкулоза. При използване на андрографис за лечение на инфекциозни чревни заболявания, той проявява селективно антибактериално действие, потискайки развитието само на патогенни бактерии, без да засяга полезната микрофлора.

Прополисът е известен като многофункционално лекарство с разнообразно действие. Той притежава бактерицидни, антивирусни и противогъбични свойства, както и противовъзпалителни, дерматопластични, антитоксични, биостимулиращи, противотуморни, антиоксидантни и аналгетични свойства. Научно установено е, че прополисът активира както специфични, така и неспецифични фактори на имунитета. Той също така стимулира регенерацията на тъканите, регулира ендокринната система и има хепатопротекторни, антихипертензивни и антиаритмични свойства.

Екстрактът от листата на ореховото дърво проявява лековити ефекти върху рани, също така притежава антимикробни и противовъзпалителни свойства. В тези листа се съдържа специална активна съставка, известна като юглон, която е мощно антимикробно вещество, способно да инхибира растежа на бактерии и гъбички. Проведени клинични изследвания демонстрират, че юглонът е в състояние да неутрализира токсините, причиняващи тетанус и дифтерия. Освен това, в листата на ореха е открита специфична съставка, която има въздействие върху причинителите на антракс.

Жълтият кантарион също разполага с противовъзпалителни и противоязвени свойства. Танините, съдържащи се в него, проявяват антимикробна активност срещу стафилококи, които са устойчиви на пеницилин. Флавоноидите от жълтия кантарион имат спазмолитично действие върху гладката мускулатура на жлъчните пътища, кръвоносните съдове и уретерите. Това растение има стягащ ефект и стимулира бързата регенерация на увредените тъкани. Жълтият кантарион е сред редките растения, които предоставят суровина за производство на ефективни антибиотици.

Евкалиптовите листа съдържат различни съставки като етерични масла, цинеол, танини, органични киселини и горчивина. Продуктите, базирани на евкалипт, притежават антимикробни, аналгетични, антисептични, антихелминтни, антипаразитни и отхрачващи свойства. Цинеолът проявява активност срещу причинителите на дифтерия и дизентерия, тифозни бактерии и стрептококи. Той също така оказва въздействие върху Pseudomonas aeruginosa. При съчетаване с антибиотици, евкалиптът ускорява терапевтичния ефект в по-кратък период от време.

Панкреатинът е специален храносмилателен препарат, който помага при дефицит на панкреатични ензими. Той стимулира разграждането на протеините до аминокиселини, мазнините до глицерол и мастни киселини, нишестето до декстрини и монозахариди. Същевременно, той подобрява функционалното състояние на стомашно-чревния тракт и нормализира процесите на храносмилане. Приемът на панкреатин осигурява освобождаването на панкреатичните ензими в алкалната среда на тънкото черво, което предпазва ензимите от влиянието на стомашния сок. Максималната ензимна активност на панкреатина се наблюдава около 30-45 минути след приемането на препарата.

В опаковката: 40 бр. капс.

Тегло на опаковката: 45 гр.

Размер с опаковка, мм: 47 * 47 * 69

Състав: екстракт от исландска цетрария, екстракт от андрографис, екстракт от жълт кантарион, постбиотичен метафилтрат “Субтизим”, евкалиптови листа, екстракт от орехови листа, панкреатин, лизозим, прополис.

Възрастните приемат 2 капсули 2 пъти дневно по време на хранене. Продължителността на приема е 10 дни. Ако е необходимо, курсът може да се повтори.

Приемането на 4 капсули (препоръчителна дневна доза) ще осигури:

Наименование  мг % от АУП1
Флавоноиди  по отношение на рутин 6 20
Полифенолна  галова кисленина 30 30
Хранителна стойност на 100г продукт: протеини – 15 г, мазнини -0,1 г, въглехидрати -0,1 г.
Енергетична стойност на  100 грама от продукта:  360 кДж / 85 ккал
1 АУП – адекватно ниво на консумация в съответствие с единните изисквания (приложение 5)

Помощни вещества: желатинова капсула (желатин, коликат, пропилей гликол, кафос, натриев стеарил фумарат, поливинилпиролидон, хлорофилин меден комплекс, глицерин), инулин, микрокристална целулоза, средства против слепване: натриев стеарил фумарат.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди употреба.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Поли Цетразин, 40 капс.”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top